IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L’habitatge de Barcelona és el més car de l’Estat

El preu mitjà puja un 4,2% a l'Estat en els darrers dotze mesos

BCN
El preu de l'habitatge de Barcelona segueix augmentant | Catalunya Diari
 
El passat mes de juny, la ciutat de Barcelona va registrar el preu d’habitatge més elevat de l’Estat. Segons l’informe de la Societat de Taxació, el preu mitjà va ser de 2.688 euros per metre quadrat. Madrid seguia a Barcelona amb 2.522 euros el m², mentre que els preus més baixos es van registrar a Lugo, 886 €/m², i Badajoz, 880 €/m².

Augment del preu

L’informe també destaca que el preu de l’habitatge ha augmentat un 4,2% en tot l’Estat durant els darrers dotze mesos.L'augment més destacable s’ha produït a Madrid, seguit de Balears i Màlaga. A Barcelona el comportament ha estat diferent.

Encara que la capital catalana tingui el preu més car, l’augment del preu ha baixat de ritme, passant d’un 8,9% de creixement el desembre del 2018 a un 7% aquest juny. En canvi el creixement a Madrid ha augmentat del 9% al 10,5% el passat juny.

La compra i el lloguer

L’estudi de Societat Taxació també revela que un ciutadà mitjà necessita destinar 7,3 anys per comprar un habitatge, una dècima menys que el 2018. En el cas del lloguer, la rendibilitat mitjana se situa en un 7,71%, el que suposa un creixement del 0,7%. En aquest cas destaca Girona amb xifres de rendibilitat negatives, de -6,5%.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari