Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb casa, claus, lupa i gràfica i home amb camisa blanca pensatiu

Ho diuen els experts: les 5 millors hipoteques que pots signar a Catalunya al març

Després d'un llarg període amb tipus d'interès alts, alguns bancs han rebaixat els preus i ofereixen préstecs atractius

La guerra entre Ucraïna i Rússia i l'augment de la inflació van obligar el Banc Central Europeu a prendre mesures dràstiques. Els tipus d'interès van pujar constantment, i aquesta decisió es va traduir en un augment important del cost de les hipoteques. Les de tipus variable, vinculades a l'euríbor, també van patir un ascens important.

Com calia esperar, aquests augments han tingut un fort impacte a la societat i s'ha pogut contenir la inflació. De mica en mica, el preu dels diners s'ha anat reduint, i alguns bancs han abaratit els interessos de les hipoteques de tipus fix.

Per això, hi ha entitats financeres que ofereixen preus competitius i atractius per a la ciutadania.

EVO Banc

EVO Banc ofereix la Hipoteca Intel·ligent tipus fix. Amb un interès del 2,90% aquest préstec permet finançar fins al 80% del valor d'un habitatge habitual i fins al 60% d'una segona residència. El termini màxim de devolució en tots dos casos és de 30 anys.

Banc Santander

El Banc Santander té una hipoteca fixa amb un interès des del 2,80% el primer semestre i des del 2,80% per a la resta del termini. Ofereix finançament fins al 80% del valor de taxació d'un habitatge habitual, i del 70% d'una segona residència, amb un termini màxim de reemborsament de 30 anys.

COINC

La hipoteca fixa de COINC té un interès des del 3,20% però finança fins al 80% del valor d'un habitatge habitual i el 60% de la segona residència. El termini màxim de 30 anys.

Per accedir a aquests percentatges, el client ha d'obrir-se un Compte Nòmina, No-Nòmina o Professional a Bankinter.

BBVA

La hipoteca fixa té un interès des del 2,90% si el termini és de 15 anys, i d'un 3% si puja a 30 anys. Permet finançar fins al 80% del valor d'un habitatge habitual i un màxim del 70% del segon habitatge.

Openbank

L'interès d'aquesta hipoteca és des del 2,95% per a un termini fins a 15 anys, del 3,02% si és de 20 anys. Puja al 3,07% si són 25 anys, i va des del 3,10% si el reemborsament arriba als 30 anys.

Openbank finança fins al 80% del valor d'un habitatge habitual i el 70% d'una segona residència.

D'altra banda, els 5 bancs no cobren comissió d'obertura, però sí una compensació per amortització anticipada. Així mateix, demanen domiciliar els ingressos, la nòmina o la pensió i contractar les assegurances de llar i vida que ofereixen entre l'1,5% i el 2%.