El Baix Penedès vol lligar el futur d'Idiada a la comarca

L'empresa necessita més espai per desenvolupar projectes relacionats amb el vehicle autònom

Applus Idiada és l'empresa interessada a ubicar-se als terrenys on la Generalitat té previst desenvolupar el Logis Penedès, per impulsar un projecte alternatiu. Fonts pròximes a les negociacions que s'estan mantenint entre el territori, la Generalitat i l'empresa ho han confirmat a l'agència ACN, tal com després també ho han fet a BaixPenedesDiari.cat. L'empresa podria invertir fins a 100 milions en cinc anys per desenvolupar un centre d'investigació en aquests terrenys.

De moment, des del Consell Comarcal del Baix Penedès encara no hi ha cap informació oficial al respecte, per bé que aquest dimarts es va fer una reunió al Vendrell amb diferents alcaldes del Baix Penedès i el director general d'Idiada, Carles Grasas. Des del Consell apunten que la trobada es va fer perquè hi ha la voluntat d'impulsar un Grup de Treball de Projectes Estratègics de la comarca, amb el qual es vol aconseguir «una acció unitària davant els reptes de futur que la comarca té plantejats, sobretot d'aquells que suposin un benefici per a tots els municipis i es considerin estratègics».

Idiada necessita més espai per als nous projectes

L'opció d'impulsar una alternativa al Logis Penedès —projecte controvertit a la comarca— la va avançar l'alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, la setmana passada. Benach va explicar que el projecte tindria un impacte molt menor que el del Logis, «amb edificis més petits, sense tant volum de vehicles ni soroll, i amb la creació de més de 200 llocs de treball de qualitat». La presidenta del Consell, Eva Serramià, va confirmar després aquesta informació, tot i criticar Benach per la manera com l'havia donat a conèixer.

L'alcalde Banyeres també havia afegit que es tractava d'una empresa que tenia presència a la comarca i que necessitava expandir-se.  BaixPenedesDiari ja va avançar en aquell moment que tot apuntava a Applus Idiada, l'empresa líder de la comarca, que està situada al polígon l'Albornar de Santa Oliva. El seu director ja va expressar en una entrevista a aquest mitjà la necessitat de  créixer en espai per desenvolupar projectes relacionats amb els vehicles de conducció autònoma. El conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, ha apuntat aquest dimecres que s'estudiarà l'encaix d'aquesta proposta dins el pla d'usos del Logis.