YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sense distància i sense rentar-se les mans. La trista imatge als supermercats d'Espanya

L'entrada a la 'nova normalitat' ha fet que moltes persones i establiments es vagin relaxant

Carro de supermercat amb productes darrere
L'entrada a la 'nova normalitat' ha fet que, a poc a poc, moltes persones i establiments es vagin relaxant | Pixabay

Espanya continua estant sota lupa per l'alt nombre de brots que s'han detectat d'ençà que ha començat 'la nova normalitat'. De fet, ja són 201 brots de coronavirus els que s'han registrat, i a causa d'aquest contratemps, en moltes comunitats autònomes és absolutament obligatori portar la mascareta.

Territoris com Catalunya es troben en veritable perill, per això ja s'han confinat diverses zones davant la por i el risc de contagi comunitari. Malgrat això, sembla difícil que les mesures no s'endureixin, ja que els contagis i els brots no deixen de créixer dia a dia.

L'entrada a la 'nova normalitat' ha fet que moltes persones i establiments es vagin relaxant, provocant una sensació de calma tensa. Ara bé, el problema arriba quan no es respecten les mesures com passa en alguns supermercatsde la capital, que han estat objecte d'un reportatge de 'El Español'.

Quan encara ens trobàvem en plena pandèmia i en Estat d'Alarma, s'havia de fer cua per entrar a qualsevol dels establiments, es controlava l'aforament i era obligatori l'ús de guants. Avui no. Com dèiem, ens hem relaxat, com si el virus ja no ens pogués afectar, però els números indiquen tot el contrari.

En molts casos, a l'entrada de qualsevol negoci hi ha un gel desinfectant, però al no haver-hi ningú que controli el seu ús, moltes persones no se'l posen i accedeixen a l'establiment sense la seva aplicació. La distància de seguretat és un altre dels factors que la gent sol desatendre, ja que en moltes ocasions no es respecta.

Supermercats de la capital espanyola

Mentre que a molts llocs es pot veure com es respecten les mesures i hi ha un vigilant a la porta, sembla que no a tot arreu és així. De fet, sembla que als supermercats de Madrid, en la majoria dels casos, no hi ha ningú que controli l'ús del gel desinfectant.

Malgrat que el reporter narra que hi ha poca gent a la botiga, reconeix que hi ha passadissos en els quals no es guarda la distància de seguretat entre els clients, i que fins i tot aquesta situació pot arribar a donar-se fins a les cues per passar per caixa. Segons reconeix, hi ha persones que ha de ser advertida mentre fa cua, tant pels caixers com pels propis clients, que se senten incomodats per no respectar la distància de seguretat.

Finalment, en el cas dels guants, aquests queden destinats només per al seu ús tradicional, és a dir, només es troben en la secció de fruita o de brioixeria. «Al pas que anem, ens confinen abans que acabi l'estiu. La gent en general es comporta, però hi ha de tot» confessa al reporter un treballador del supermercat, que reflecteix la visió que molts tenen sobre què pot arribar a passar a partir d'ara.


Comentaris

envia el comentari