Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una nevada a La Molina

Imatges precioses: Catalunya es lleva amb diversos paisatges nevats i hivernals, i no només al Pirineu

La baixada brusca de les TºC ha fet desplomar la cota de neu les últimes hores
Imatge d'una nevada a La Molina
La neu ha emblanquinat tot el Pirineu, com es veu en aquesta imatge de La Molina | @SnowLaMolina

La tardor no només ha arribat de cop aquest any, sinó que estem tenint aires més aviat d’hivern aquestes últimes hores, amb una baixada brusca de les temperatures que ha fet que, gran part de Catalunya, s’hagi llevat aquest dijous, 15 d’octubre, amb entre 2º i 8º només, inclús amb algunes glaçades fora del Pirineu.

Tot plegat ha provocat que les precipitacions de les últimes hores hagin estat en forma de neu al voltant dels 1.000 metres al Pirineu, però també s’ha vist nevar per primer cop aquesta temporada, i més d’hora del que tocaria, al Prepirineu i altres zones de muntanya de la meitat nord, com ara el Montseny.

D’aquesta manera, i després de les precipitacions i fortes tempestes del dimecres al vespre, just quan marxava el sol, la imatge d’aquest dijous quan ha sortit el sol ha estat espectacular a gran part del nord de Catalunya, amb les muntanyes més altes enfarinades o, inclús, amb un bon paquet de neu al Pirineu.

L’enfarinada al Montseny ha estat anecdòtica, però és la primera de la temporada i força primerenca. També a les muntanyes el nord del Berguedà i Solsonès el paisatge ha quedat blanc, com ara el Cadí, mentre que al Pirineu de Girona la nevada va ser destacada ahir pel damunt dels 1.300 metres amb gairebé 10 centímetres en alguns casos. A la cara nord hi segueix nevant avui ben avall, i és on s’acumulen els gruixos més importants, amb entre 15 i gairebé 25 centímetres de neu nova a les cotes mitjanes i altes. Aquests són els gruixos  més importants de tot l'episodi: 

D’aquesta manera, la majoria de comarques de Barcelona, Girona i nord de Lleida tenien aquest matí alguna muntanya nevada a l’horitzó. Aquestes són algunes de les precioses imatges  dels paisatges hivernals d’aquest dijous al matí:

Més calma però amb fred

De cara a les properes hores, la nevada feble continuarà a la cara nord del Pirineu, però anirà perdent pistonada amb el pas de les hores. El sol dominarà en general i no es repetiran les fortes tempestes del dimecres, tot i que a la tarda es poden escapar alguns ruixats febles al nord-est. Tot i la millora del temps, el fred serà ben viu encara de nit amb ambient quasi hivernal, mentre que al migdia farà fresca o suavitat en conjunt. Consulta aquí la previsió meteorològica per a les properes hores.