Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Home major aixecant polzes i aeroport amb maleta i motxilla de fons

Ja hi ha data: l'Imserso anuncia quan podran reservar viatges els pensionistes

Milions de pensionistes ja coneixen la data en què podran reservar els seus viatges

Hi havia dubtes en els últims temps sobre si tornarien a estar actius els viatges de l'Imserso per a milions de pensionistes, que els esperaven amb moltes ganes. La intranquil·litat era total per a molts, que volien gaudir d'uns dies a les destinacions turístiques més interessants del país. I, finalment, la bona notícia ha arribat per a tots.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Ja s'han aclarit tots els dubtes sobre aquests viatges de l'Imserso tan característics i que sempre animen milions de jubilats. Ha sortit la data de reserva, després de la desestimació del recurs contra Ávoris i l'aixecament de la suspensió del programa.

El Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 va posar sobre la taula que els viatges començarien aproximadament a la segona quinzena d'aquest mes. Així doncs, ja tenim data i serà el 26 d'octubre quan totes les agències autoritzades podran començar a vendre els paquets turístics a diverses comunitats.

Els pensionistes ja saben la data per reservar els viatges de l'Imserso

Exactament, es vendran a 10 comunitats i ciutats l'esmentat dia i el 28 d'octubre es farà a la resta.

Un home i una dona grans caminant pel carrer amb motxilles
Per pocs diners, els pensionistes podran gaudir d'uns viatges especials | PixaBay

Ja falta molt poc de temps perquè es comencin a comercialitzar aquests viatges. I tot després que el dimecres passat, 4 d'octubre s'hagin començat a enviar totes les cartes d'acreditació dels pensionistes subscrits al programa de l'Imserso. En aquest cas, estem parlant de 3 milions de cartes, a unes 200.000 per dia i que es dirigiran als 4,2 milions de beneficiaris.

Pel que fa a les reserves dels viatges, tant peninsulars com insulars, a més dels de l'Espanya interior, es podran emprendre a través del web turismosocial.com. Només cal el DNI i la clau d'acreditació i, en cas contrari, es podrà fer aquesta reserva a les agències de viatge autoritzades amb tan sols presentar el DNI.

Més de 880.000 places es repartiran entre els pensionistes

Cal ressenyar que en aquesta edició s'ofereixen 886.269 places. Aquest nombre de places és més gran a la temporada anterior en 70.000. En aquest cas, un 50% són per al proper curs peninsular, arribant fins a les 443.887 places.

Mentrestant, el 26% són 230.039 places que van dirigides a les costes insulars. Pel que fa al 24% restant, va dirigit al turisme d'escapada, amb un total de 212.343 places.

Muntatge amb una imatge de fons d'una platja amb una maleta i un barret de palla a sobre i a una cantonada una mà comptant bitllets de 50 euros
Els pensionistes ja saben a quina data podran reservar els seus viatges | Getty Images, Sergey Novikov

Així doncs, els viatges inicials es faran entre la primera i la segona meitat de novembre. Unes dates que reflecteixen que hi ha hagut un mes de retard sobre els viatges de l'Imserso d'altres anys.

Tal com han informat a través de la seva web, el proper 26 d'octubre es començaran a comercialitzar els viatges en aquestes comunitats. Són Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Catalunya, Galícia, Balears, Canàries, La Rioja, Navarra i el País Basc.

El 26 i 28 d'octubre són les dates per reservar els viatges

D'altra banda, a Andalusia, Cantàbria, Castella i Lleó, el País Valencià, Extremadura, Madrid, Melilla i Múrcia serà més tard. Els usuaris d'aquest programa podran tenir dret a aquesta compra des del 28 d'octubre.

Cal ressenyar que el grup Ávoris té clar que els grans viatgin al mes de novembre, i amb tota seguretat serà així. Així ho va exposar el president i conseller delegat Vicente Fenollar.

Aquest programa arrenca després que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals denegués fa tot just un mes diversos recursos. Parlem dels grups Mundiplan, Seniorplan/Nautalia i Soltour que no volien donar tots els lots a Ávoris.

Amb tot, ja queda menys perquè els pensionistes del país gaudeixin d'aquests viatges i que puguin coneixen gent nova amb qui segur que entaularan una bona amistat.