Els infants que hagin passat la Covid en els últims 6 mesos no es confinaran en cas d'un positiu a classe

Cal que tinguin confirmació per PCR o serologia

Imatge d'una nena petita aguantant una mascareta
Cal que tinguin confirmació per PCR o serologia | Catalunya Diari

Els menors que ja hagin passat la Covid-19 en els últims sis mesos no s'hauran de tornar a fer la prova PCR ni fer confinaments en cas que hi hagi un positiu en el seu grup escolar. Així consta en l'escrit que s'ha enviat a les famílies perquè autoritzin la realització de proves PCR als seus fills. 

En la comunicació s'especifica que en el cas d'un positiu, els altres companys de grup hauran d'anar a l'escola i allà se'ls indicarà com procedir per indicació del Servei de Vigilància Epidemiològica Territorial. La presa de mostres dels companys i professionals que hagin estat contactes estrets es realitzarà de forma preferent al centre educatiu de forma centralitzada. Els positius hauran de confinar-se deu dies, i els contactes catorze.

Pel que fa a un cas sospitós, s'haurà de quedar a casa i no anar a l'escola mentre obté el resultat de la prova, el mateix que els seus germans si van al mateix centre escolar. Els companys del positiu hauran de continuar fent vida normal i anar a l'escola.

Un cas confirmat haurà de quedar-se confinat deu dies i, en tot cas, abans d'anar a l'escola hauran d'estar tres dies sense símptomes.

Tanca una escola bressol municipal de Barcelona per un cas de coronavirus

L'escola bressol municipal Gràcia de Barcelona estarà tancada fins el 22 de setembre (inclòs) per un positiu d'una educadora que va mantenir contacte social amb la resta de l'equip docent fora de l'àmbit escolar. No ha estat amb els petits o amb les famílies perquè està en aïllament des del 10 de setembre.

En el marc del protocol per a l'obertura de les escoles bressol, es van fer proves serològiques a l'equip d'educadores i es va detectar un cas el 10 de setembre, que havia de ser contrastat amb una PCR. L'educadora ja no es va incorporar a l'inici de curs perquè de seguida va quedar aïllada a l'espera de poder-se fer la prova definitiva. Aquesta llar té 6 grups, 79 alumnes i 10 educadores. La direcció de l'escola i l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona han comunicat a les famílies aquest tancament preventiu. L'escola ha complert les mesures indicades en el Pla d'obertura dels centres escolars.

1 aula sencera i 4 mestres en quarantena per 2 positius de coronavirus en una escola

El col·legi Lycée Francés de Barcelona ha començat el curs escolar aïllant una classe sencera i quatre professors de l'escola. Segons Crònica Global, s'han detectat casos positius de Covid-19 en un alumne i una mestra d'aquest col·legi d'elit. A més, hi ha diversos docents que presenten símptomes de coronavirus. El centre educatiu ha alertat als pares i mares de la situació que s'està vivint i per aquest motiu s'ha decidit posar en quarantena tota la classe. Malgrat això, el grup continua la seva activitat pedagògica de manera telemàtica des de casa.

Tal com indica el citat mitjà, algunes famílies han lamentat la «improvisació» del col·legi davant aquesta situació argumentant que no s'ha aïllat els alumnes del mateix nucli familiar dels positius. La mestra que ha donat positiu serà substituïda fins al pròxim 27 de setembre mentre que un altre mestre amb símptomes clar va donar negatiu en el test de càrrega viral però igualment ha estat posat en quarantena per si es tracta d'un fals negatiu.


Comentaris

envia el comentari