La carta d'Iniesta a Torres: «Ha estat un viatge meravellós»

L'exblaugrana ha volgut acomiadar-se del seu company amb una carta molt emotiva

Andres Iniesta i Fernando Torres
Andres Iniesta i Fernando Torres, molt amics des de petits gràcies al futbol | Twitter (@Torres)

Avui divendres, Fernando Torres disputa el seu últim partit com a futbolista professional. Aquesta última temporada l'ha jugada amb l'equip japonès Sagan Tosu FC. Va ser el passat mes de juny que el jugador va anunciar que es retiraria de l'esport professional a finals d'estiu, fet que no va deixar a ningú indiferent.

Però el fet que avui sigui el seu últim partit no és la notícia més important, sinó que jugarà contra un dels seus millors amics: Andrés Iniesta. L'exblaugrana també va fitxar per un equip japonès el passat any 2018, el Vissel Kobe. Els dos jugadors es van trobar per primera vegada l'any 1996 i han recorregut nombroses competicions amb la Selecció Espanyola, entre elles l'Eurocopa o el Mundial que van guanyar gràcies als seus gols.

A més de l'homenatge que rebrà al camp quan finalitzi el seu últim partit, Iniesta li ha volgut fer un homenatge molt més personal. A través de 'El Mundo', Iniesta ha escrit una emotiva carta a Torres, en la qual ha volgut repassar tota la seva trajectòria com a futbolista, i sobretot com amics.

eurocopa 2008 torres iniesta
Mai han tingut diferències pels equips on jugaven, 'La Roja' els ha unit sempre | Twitter (@goal)

 

Una vida sencera, amics gràcies a la Selecció Espanyola

«Aquí estem. A l'altra punta del món. És com si la vida, capritxosa ella, ens hagués portat fins al Japó per acomiadar-nos», començava el de Fuentealbilla. Segueix explicant que es van conèixer fa més de 20 anys, gràcies al futbol. «Aquell gol que ens va donar l'Europeu sub'16 amb la selecció a Anglaterra. No oblidaré mai el gest que vas tenir de dedicar-me aquell tant. Jo ho veia per la televisió perquè vaig haver de tornar a casa per una lesió».

Al llarg de tota la carta, Iniesta ha fet un repàs al seu recorregut «separats, però sempre junts», com ell mateix ha qualificat. «Per sobre de samarretes o clubs. Vivíem en ciutats diferents. Tu, a Madrid i jo, a Barcelona. Però mai vam ser enemics». Tal com Iniesta ha dit, la samarreta «rojita», com els agrada nomenar l'equipament de la Selecció Espanyola, sempre els ha mantingut units.

Iniesta ha volgut fer especial menció al que Torres, també conegut com 'El Niño', ha significat per al futbol espanyol. «Tu, Fernando, has dignificat aquest esport. El nostre esport. No parlo dels gols que has marcat, perquè fa anys que vaig perdre el compte, ni dels títols que has conquistat en la teva meravellosa carrera. Parlo del teu comportament, del teu respecte al joc, al company, al rival i, per descomptat, a la pilota».

«Ha estat un meravellós viatge», ha volgut acabar Andrés, recordant-li que han anat a nombrosos llocs arreu del món, «i mira on estem avui. A Tosu, jugant tu i jo un partit de futbol. Un més. Però no és un més. És el teu últim partit. Qui ens ho havia de dir!».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari