Imatge de George Floyd compartida per la mateixa família

Instagram es tenyeix de negre en senyal de dol per l'assassinat de George Floyd

La iniciativa es va iniciar en la indústria musical nord-americana, però es va acabar estenent per tot el planeta

Des de fa deu dies, els Estats Units viuen immersos en una onada de protestes per l'assassinat de George Floyd a mans d'un policia a Minneapolis. Aquestes protestes contra els abusos policials, les discriminacions i els assassinats han acabat estenent-se arreu del món, fins i tot a Catalunya, amb la lluita contra el racisme com a leitmotiv i amb el lema 'No puc respirar', les últimes paraules que Floyd va pronunciar abans de morir sota el genoll de Derek Chauvin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#BLM #blackouttuesday

Una publicación compartida de Leo Messi (@leomessi) el

A les protestes als carrers, aquest dimarts s'hi va sumar l'homenatge que milions de persones van voler donar a George Floyd i a la comunitat negra, fonent a negre els seus perfils d'Instagram i convertint en tendència les etiquetes #BlackLivesMatter (la vida dels negres importa) i #BlackOutTuesday (dimarts d'apagada).

Iniciativa nascuda als Estats Units

Aquesta iniciativa del #BlackOutTuesday va iniciar-se als Estats Units, concretament en el món música, amb Mick Jagger i Quincy Jones com a abanderats, que van aturar tota la seva activitat aquest dimarts. Com si fossin peces de dominó caient, discogràfiques i centenars d'artistes van anar sumant-se a la iniciativa, que va acabar viralitzant-se i arribant a tots els racons del planeta i a tots els àmbits de la societat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? #blackouttuesday⚫️ #BLM✊?

Una publicación compartida de LeBron James (@kingjames) el

Des de milions de ciutadans anònims a esportistes de primer nivell, passant per actors, músics o estrelles de la televisió. Tots ells van acabar sumant-se a la iniciativa que va comptar amb el suport de Leo Messi, Oprah, David Beckham, Antonella Racuzzo, Zinedine Zidane, Dua Lipa, Will Smith, Paul McCartney, Rosalía, Mario Casas, Melanie Griffith, Lebron James o David Bisbal, entre molts altres.