Des de fa deu dies, els Estats Units viuen immersos en una onada de protestes per l'assassinat de George Floyd a mans d'un policia a Minneapolis. Aquestes protestes contra els abusos policials, les discriminacions i els assassinats han acabat estenent-se arreu del món, fins i tot a Catalunya, amb la lluita contra el racisme com a leitmotiv i amb el lema 'No puc respirar', les últimes paraules que Floyd va pronunciar abans de morir sota el genoll de Derek Chauvin.
A les protestes als carrers, aquest dimarts s'hi va sumar l'homenatge que milions de persones van voler donar a George Floyd i a la comunitat negra, fonent a negre els seus perfils d'Instagram i convertint en tendència les etiquetes #BlackLivesMatter (la vida dels negres importa) i #BlackOutTuesday (dimarts d'apagada).
Iniciativa nascuda als Estats Units
Aquesta iniciativa del #BlackOutTuesday va iniciar-se als Estats Units, concretament en el món música, amb Mick Jagger i Quincy Jones com a abanderats, que van aturar tota la seva activitat aquest dimarts. Com si fossin peces de dominó caient, discogràfiques i centenars d'artistes van anar sumant-se a la iniciativa, que va acabar viralitzant-se i arribant a tots els racons del planeta i a tots els àmbits de la societat.
Des de milions de ciutadans anònims a esportistes de primer nivell, passant per actors, músics o estrelles de la televisió. Tots ells van acabar sumant-se a la iniciativa que va comptar amb el suport de Leo Messi, Oprah, David Beckham, Antonella Racuzzo, Zinedine Zidane, Dua Lipa, Will Smith, Paul McCartney, Rosalía, Mario Casas, Melanie Griffith, Lebron James o David Bisbal, entre molts altres.