Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
ciència

L’Institut Català d’Oncologia compta amb una de les millors taxes de supervivència en càncer del món

Segons les seves dades, els increments en supervivència a Catalunya han passat en 5 anys del 48,8% al 54,0% en homes i del 59,9% al 62,5% en dones

ciència
L’Institut Català d’Oncologia compta amb una de les millors taxes de supervivència en càncer del món | Unsplash

Catalunya es troba entre les geografies amb les taxes de curació del càncer més elevades del món. En concret, la supervivència dels pacients de l’Institut Català d’Oncologia —ICO—, que atén a més del 50% de la població adulta del país, es manté entre les més altes en càncer de recte —65,7%—, ovari —53,4%— i pulmó —24,8%—. Malgrat que l'envelliment de la població incrementarà en un 5% la incidència del càncer en els propers 10 anys, les millores en el tractament i en la detecció precoç faran que la supervivència dels pacients també vagi a l'alça.

Segons dades de l’ICO, els increments en supervivència a Catalunya a 5 anys han passat del 48,8% al 54,0% en homes i del 59,9% al 62,5% en dones.

L’ICO elabora un registre hospitalari de càncer

L’ICO és un dels pocs centres a Catalunya que elabora un registre hospitalari de càncer i ho fa seguint els criteris internacionals de l’International Agency for Research on Cancer —IARC— i els proposats per The European Network of Cancer Registries —ENCR—.

Gràcies a aquest registre  els professionals poden conèixer el compliment clínic, el seguiment i l’avaluació de tots els pacients amb càncer tractats en els seus centres, així com els resultats dels seus tractaments i la supervivència mesurada a 5 anys.

Una de les taxes de supervivència més altes del món

Segons les dades d'aquest registre, els pacients de l'ICO tenen una taxa de supervivència de les més altes del món. De fet, encapçalen la llista en els càncers de de recte —65,7%—, ovari —53,4%— i pulmó —24,8%—, i es queden molt a prop de les dades dels Estats Units en càncers com el de mama —89,5%—, pròstata —95,5%— o mieloma múltiple —52,2%—.

Aquestes dades  s’han presentat aquest dimecres en el marc d’una jornada organitzada per l’ICO que ha comptat amb l'assistència de la consellera de Salut, Alba Vergés, en la que s’han fet públics els avenços en els tractaments de càncer realitzats als centres de la seva xarxa, que atenen a més del 50% de la població adulta de Catalunya.

També et pot interessar...