IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Investiguen dues persones per possible contagi del coronavirus a Espanya

Des del ministeri de Sanitat calculen que els resultats es podrien conèixer entre aquest divendres i dissabte

Mentre els casos a la Xina no paren de créixer, el ministeri de Sanitat espanyol, concretament el seu director del Centre de Coordinació i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha confirmat que s'estudia si hi ha dos possibles casos de persones contagiades a Espanya.  Aquestes haurien arribat recentment al país procedents de Wuhan. 

Simón ha explicat que una d'elles si presenta un quadre clínic que podria encaixar amb els símptomes del virus. «Sabem que hi ha gent que ve de Wuhan i que han tingut la simptomatologia», explicava. Una de les persones té una probabilitat d'infecció molt baixa mentre que un altre cas, amb un quadre respiratori fa un temps, s'estarien plantejant descartar-lo per la investigació. 

Més fàcil agafar una grip que el coronavirus

L'expert del ministeri no ha volgut donar més detalls sobre aquest dos per «confidencialitat». Ha afirmat que s'espera que es coneguin els resultats sobre aquests possibles contagis al llarg d'aquest divendres o aquest dissabte, després que les mostres s'hagin enviat a analitzar a l'Institut Carlos III. En cas de confirmar-se s'aïllaran i es farà seguiment de les persones que hi puguin haver estat en contacte.

Tot i el nivell d'alarma generat per aquest nou virus similar al SARS, ha volgut recordar que encara que probable, la possibilitat de transmissió a Espanya és molt baixa. «Des del punt de vista tècnic no trobem les raons per les quals està tenint a Espanya aquest impacte mediàtic», ha sentenciat.

També ha volgut relativitzar la possibilitat que la gent espanyola viu a Wuhan, recordant que hi ha tres empreses que hi treballen, puguin realment contagiar-se i portar el virus a Espanya. Insistia que en el mateix Wuhan és més probable agafar una grip que el coronavirus.  A més, no es plantegen fer controls als aeroports perquè Espanya no té vols directes a la zona.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari