Expansió imparable: Itàlia confirma el primer cas importat del nou coronavirus

Es tracta d'un viatger que va estar fa poc al Regne Unit, lloc on s'ha detectat aquesta nova soca

Imatge d'arxiu d'una mostra de laboratori de Covid-19
Itàlia acaba de confirmar el primer cas important del nou coronavirus | EUROPA PRESS / ONU

La nova soca del coronavirus torna a posar contra les cordes Europa, i especialment el Regne Unit on s'ha descobert, a les portes d'un Nadal que es preveu molt complicat. En les últimes hores, diversos països han confirmat casos d'aquesta nova versió del patogen, que pot arribar a ser fins a un 70% més contagiosa, com Dinamarca o els Països Baixos. Ara, el govern d'Itàlia acaba de confirmar que s'ha detectat un pacient infectat amb aquesta nova soca. 

Itàlia confirma el primer cas importat del nou coronavirus

Concretament, segons les dades del ministeri de Salut italià (Ministero della Salute), es tracta d'una persona que, en els darrers dies, ha tornat precisament del Regne Unit, procedent d'un vol amb destinació l'aeroport Fiumicino de Roma.

Ell i la seva parella, que també va viatjar, es troben actualment en aïllament, i també familiars i altres contactes estrets que podrien haver-se contagiat. Cal mencionar, a més a més, que el govern d'Itàlia ha estat un dels primers a anunciar que cancel·la tots els vols amb el Regne Unit, per evitar més casos importants d'aquest nou coronavirus. De fet, les autoritats italianes sotmetran a les proves sanitàries aquells viatgers que hagin tornat d'Anglaterra. 

El ministre de sanitat, Roberto Speranza, s'ha mostrat molt contundent sobre la nova variant del coronavirus descoberta al sud-est del Regne Unit, assenyalant que és «preocupant». Per això mateix, ha instat a mantenir la «màxima prudència» a l'espera de conèixer més detalls.

Espanya no cancel·la els vols amb el Regne Unit, de moment

A diferència d'Itàlia, el govern espanyol ha preferit mantenir una posició prudent aquest diumenge a última hora. Si bé ha deixat clarament la porta oberta a una hipotètica cancel·lació de vols amb el Regne Unit, l'executiu de Pedro Sánchez optarà, de moment, per mantenir-los i intensificar els controls sanitaris tant en aeroports com ports de l'Estat. 

«Espanya manté la seva postura: que qualsevol decisió en aquest sentit ha de ser comuna i evitar la unilateralitat», han indicat des de la Moncloa. De totes maneres, el govern espanyol ha recordat que, per a viatjar a Espanya, és obligatori posseir «una Prova Diagnòstica d'Infecció Activa, PDIA, per a SARS-*Cov-2», realitzada en les setanta-dues hores prèvies a la seva arribada i, naturalment, «amb resultat negatiu».

Precisament l'anhelada coordinació dels països de la Unió Europea podria arribar en les pròximes hores. Aquesta tarda, la Comissió Europea ha convocat una reunió urgent dels 27 membres, per a abordar un marc d'actuació comú, que podria incloure el tancament de connexions amb les Illes Britàniques.

També cal dir que, a banda d'aquesta trobada, que té lloc avui, demà dilluns hi ha convocada una altra, de la mà de la presidència de torn de la Unió, en mans d'Alemanya. Aquest últim és un dels estats membres que han decidit tirar pel dret i cancel·lar vols, juntament amb la mencionada Itàlia, els Països Baixos, Bèlgica, Àustria, Irlanda, Romania, França i Suècia. No es descarta tampoc que més estats membres optin per aquesta possibilitat abans de demà. 


Comentaris

envia el comentari