URGENT

🚔 Troben el cadàver d'un home en una platja de Barcelona

URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

La llarga lluita de la cantant Ivette Nadal contra una greu malaltia

Va patir els primers símptomes des dels 9 anys

Ivette Nadal de promoció l'octubre de 2018
Ivette Nadal fa anys que lluita contra la seva malaltia | Catalunya Diari

L'anorèxia és una d'aquelles malalties que encara que, per desgràcia, són cada cop més presents en la nostra societat, mantenen certs estigmes sobre elles. Per exemple, hi ha gent que continua creient que és cosa d'adolescents i que se sorprèn quan sent que una dona de 31 anys, com la cantant Ivette Nadal, encara la pateix.

En el món de la música des dels 17, explicava al programa 'Islàndia' de Rac 1 com durant tots aquests anys la seva carrera com a compositora i poeta; amb col·laboracions amb Gerard Quintana, Pascal Comelade o Manolo García, ha hagut de ser compatible amb la seva malaltia. Tot i això no va ser fàcil pujar a l'escenari com explica quan es veu en imatges antigues: «Ara penso: ‘Ostres, és l’anorèxia amb potes!’». 

Una lluita des de ben petita 

Reconeix que ha hagut de superar etapes dures, «em deien ‘anorèxica’ com un insult», per una malaltia la qual es va fer sentir amb els seus primers símptomes quan només tenia 9 anys. Des de llavors lluita contra un trastorn que la va afectar, en el seu cas, no pel seu pes sinó per qüestions d'identitat o emocionals. «Hi ha un problema de fons, i el menjar és l’excusa», explica recordant que no es tracta «un caprici, és una malaltia mental». 

Confessa com amb el pas dels anys, aquest «monstre que se’t menja» ha arribat a canviar molt la seva personalitat. El temps també ha fet que assumeixi que la gent que la coneix no li pregunti «com estàs?» sinó que directament ja li diuen «ja menges?». 

Un recent i greu ensurt 

Albert Om parlava amb la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa on l'han tractat de les moltes recaigudes que ha tingut. La darrera, bastant important, la va tornar a ingressar fa quatre mesos: «Aquesta vegada em pensava que em moria», explicava, tot i que ara només ha de veure el metge tres dies per setmana.  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari