El rey Juan Carlos en el entierro de Placido Arango el 17 de febrero de 2020 en Madrid

Joan Carles rep una trucada i prepara la seva tornada: «Volem que torni»

Joan Carles té por i vol tornar a Espanya abans que sigui massa tard

El rei Joan Carles va prendre una decisió per protegir els interessos de la seva família: abandonar Espanya fins que recuperés l'honor perdut. Ha de resoldre assumptes judicials molt importants, així que els reis prefereixen el seu exili a Abu Dhabi.

Joan Carles I va ser una peça fonamental del país i molta gent vol que torni, però Felip i Letícia no estan d'acord. Pensen que és massa aviat perquè l'emèrit segueix implicat en assumptes tèrbols que podrien esquitxar la monarquia.

No obstant això, s'ha cansat de viure a l'estranger i ja ho té tot a punt per tornar a Espanya i començar de zero. El d'Emma García a Telecinco, 'Viva la vida', té totes les dades sobre la notícia que ha fet tremolar el Palau de la Zarzuela.

L'espai televisiu ha parlat un testimoni que assegura que el sogre de Letícia Ortiz seria ben rebut a Galícia, concretament a Sanxenxo. Aquest testimoni assegura que el monarca hi té una casa a la seva disposició: «Volem que torni».

Els col·laboradors de 'Viva la vida' són conscients que han de parlar d'aquest tema amb molta prudència. Últimament, s'han escampat molts rumors i tots coincideixen en el mateix: el rei Joan Carles està cansat d'Abu Dhabi. 

Joan Carles podria mudar-se a Galícia al novembre

L'equip d'investigació d'Emma García ha parlat amb diverses fonts que asseguren que el pare de Felip VI tornarà al novembre. Passarà una temporada a Galícia, ja que hi té bons contactes i encara és massa aviat per anar a Madrid.

Asseguren que Letícia no és l'única persona en contra d'aquesta decisió, de fet Felip tampoc vol que torni. Tots dos tenen por que el poble atempti contra la institució després d'assabentar-se de la notícia i que el futur de Leonor corri perill.

L'antic rei d'Espanya ha rebut una trucada que l'ha animat per preparar les maletes. Asseguren que va marxar del país i va deixar enrere totes les seves coses perquè «se'n va anar amb el que duia» i ja és hora de tornar.

Creu que l'escàndol és cosa del passat i els seus amics li han assegurat que la tensió social és mínima. Els reis no estan al corrent de la situació i, de fet, desconeixen que el marit de Sofia ho té tot a punt per marxar d'Abu Dhabi.

Joan Carles té por de no morir a Espanya

Felip VI va aconsellar al seu pare que se n'anés d'Espanya fins que es resolgués la seva situació judicial. El problema és que l'opinió pública no ha millorat, així que encara no és moment que torni. 

El periodista Gustavo González garanteix que l'emèrit no ha complert amb les normes i que ha estat a Espanya en quatre ocasions. Els experts en la Família Reial pensen que té por de no morir a Espanya, ja que seria molt humiliant.

Letícia prefereix mantenir-se al marge, encara que fonts pròximes asseguren que la seva opinió és clara. Joan Carles va atemptar contra ella perquè pensava que perjudicaria la Família Reial, però el temps ha demostrat el contrari.

No obstant això, Galícia ha oblidat tots els problemes del monarca i confirmen que el rebran amb els braços oberts. Però els detractors de l'antic rei seguiran en peu de guerra, així que encara haurà de donar moltes explicacions.

Els col·laboradors de 'Viva la vida' són optimistes: estan convençuts que Joan Carles I recuperarà l'afecte del poble. Sempre s'ha caracteritzat per ser «pròxim i planer», així que no serà complicat revelar què ha succeït en realitat.