Imatge de Jordi Basté

Jordi Basté se sincera i parla obertament del seu divorci: «Va ser catastròfic»

Jordi Basté participa al cafè solidari d'una entitat sense ànim de lucre i se sincera com mai

Jordi Basté no és una persona que a les xarxes socials expliqui molt la seva vida. L'últim personal que podem veure al seu Instagram és una foto del periodista en unes escales d'un carrer del Soho de Nova York que li va fer la seva filla, i poca cosa més.

Però aquest dilluns, Jordi Basté ha compartit un story d'una conversa molt humana i necessària. Un vídeo que forma part dels cafès solidaris de Sant Joan de Déu on explica com va ser el divorci que el va marcarde per vida.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Jordi Basté parla sobre una etapa fosca a la seva vida

El conductor d''El món a RAC1' ha participat aquest octubre del 2023 amb el voluntariat de Sant Joan de Déu, una entitat sense ànim de lucre, en una proposta que incentiva els cafès solidaris. Tal com diu la pàgina de cafesolidari.org, la soledat no desitjada cada cop afecta més persones i s'ha convertit en una pandèmia silenciosa.

Per això, l'entitat ha organitzat un cafè solidari en diferents entorns i, dins aquest context, Jordi Basté ha estat un dels entrevistats.

Imatge frontal de Jordi Basté al cafè solidari de Sant Joan de Déu. Octubre de 2023.
Jordi Basté a l'entrevista del cafè solidari | YouTube

Durant la conversa, el locutor de ràdio parla obertament sobre un dels moments més durs de la seva vida, que va ser la separació amb la dona i la mare de les filles. Va passar de «criatures a casa i una parella que t'estima a viure sol».

«Els que l'hem patit (la solitud), perquè això ho podem patir tots, no és patrimoni d'una determinada gent, quan hem hagut de lluitar contra aquesta soledat, és un dels moments més catastròfics que tothom pot viure. I no se'n parla prou», explica. Jordi Basté descriu aquesta sensació com un gran «buit, de foscor, gairebé un blanc i negre».

Jordi Basté reconeix que l'ajuda psicològica és necessària

Aleshores, com es pot sortir d'aquest pou? La resposta és clara: ajuda externa. «És molt important la psicologia. Hi ha un moment en què el teu cervell apretarà un botó i el blanc i negre passarà al color. Deixaràs de sentir-te sol per sentir-te independent, que sembla el mateix, però és molt diferent», puntualitza.

Basté reflexiona sobre el seu cas: «Vaig haver de trencar la meva soledat amb ajuda psicològica, parlant amb gent... Hi ha una expressió que sembla malèfica i és meravellosa que és 'buscar ajuda'», explica. «Si busques ajuda, truques a la porta, parlaràs amb gent... La vida és d'una altra manera. No hem de tenir por de dir que estem sols, que ens sentim sols... ¡Al contrari!».

Jordi Basté es pronuncia sobre l'acomiadament de Laura Rosel
Jordi Basté va superar la seva lluita contra la solitud | RAC1

Molta gent preguntava a Jordi Basté que com era possible que se sentís així, anant a treballar a la ràdio i parlant amb moltes persones: «D'amics n'hi ha pocs, però hi ha molta gent amb qui parlar. El camí de la solitud sempre és reconduïble», responia.

Una conversa de Basté molt necessària que forma part dels cafès solidaris. El més bo és que Basté ha pogut escapar d'aquest bucle i ha tornat a trobar el color a la seva vida.