Primer pla de Quim Masferrer, presentador d''El Foraster'

La queixa de Quim Masferrer a 'El Foraster' que s'ha fet viral: «Missatge clar»

La llengua catalana ha estat una de les protagonistes del capítol

Quim Masferrer i el seu estimat programa, 'El Foraster', han tornat a ser el programa de dilluns. Una setmana més, el programa s'ha convertit en un dels més vistos de la cadena, a més de ser un dels més estimats per l'audiència.

L'últim parador de l'humorista ha estat Sant Pere Pescador, un poblet situat a la comarca de l'Alt Empordà, marcat per la presència d'espais molt naturals. El pas pel poble ha estat molt comentat, ja que ha fet de tot: des de conèixer les múltiples històries del municipi fins a esports d'aventura.

Un missatge molt clar

Quim Masferrer va seguir la dinàmica de sempre. Es va perdre entre els carrers del municipi, va fer diverses entrevistes i es va trobar amb una de les protagonistes del capítol: Mamarena.

La conversa que va tenir Quim amb Mamarena ha tingut un gran impacte a les xarxes socials. Mamarena, senegalesa, va demanar a Quim compartir un missatge, un missatge que ha marcat el capítol.

«A mi m'agrada molt parlar en català, i també m'agradaria que la gent quan es dirigeix a nosaltres ens parli en català. Així, doncs, podem aprendre a parlar català».

«Quan venen de nou ens parlen en castellà, i resulta que som catalans. A sobre, després, ens pregunten que per què no parlem català... Jo penso que la culpa és d'ells, des del principi ho haurien de fer», va indicar Mamarena.

Aquest ha estat un dels moments més virals. Milers d'usuaris han reaccionat al missatge a través de les xarxes.

Mamarena va arribar a Catalunya el 2004, després de viure una guerra i que li robessin a casa mentre estava dormint amb la seva mare. Actualment, resideix al municipi i, a més, s'encarrega de netejar el pavelló del municipi, entre altres espais.

El seu missatge ha tingut molt impacte a les xarxes, ja que ha reclamat que la gent li parli en català, perquè es considera catalana. A més, ha indicat que havia après a parlar la llengua gràcies als seus veïns, que li han ensenyat l'idioma.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Les xarxes esclaten

Després de viure aquest momentàs, van ser molts els que ho van comentar a Twitter. El missatge de Macarena va causar molt impacte i milers d'opinions a les xarxes.

Així, una setmana més, 'El Foraster' es va convertir en el líder absolut de la seva franja. Va aconseguir reunir 495.000 espectadors i registrar un 25,3% de quota. Unes xifres que només van ser superades pel 'TN Vespre' (528.000 i 26,8%).