La Junta d'Andalusia augmenta l'alerta sanitària a tots els productes de 'La Mechá' pel brot de listeriosi

A la llista s'hi troben tots els productes de la marca, els quals han estat tots retirats del mercat pel brot

Carn entatxonada de la marca 'La Machá'
La llista ha augmentat després de les diverses investigacions que s'han realitzat | La Machá

La Junta d'Andalusia ha donat instruccions, finalment, per a retirar tots els productes que produïa l'empresa Magrudis, propietària de la marca 'La Mechá' i responsable del brot de listeriosi que s'ha generat a Sevilla en aquesta última setmana. La Junta ha pres aquesta decisió després de conèixer que hi havia productes que l'empresa fabricava els quals no apareixien a la llista que els gerents de l'empresa havien facilitat a les autoritats.

D'aquesta manera, la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta va comunicar la passada nit de dimecres sobre la decisió que s'havia pres. Va ser llavors quan van fer constar al Ministeri de Salut, Consum i Benestar Social que es duria a terme una ampliació de l'alerta sanitària per listeriosi «a tots els productes de la firma Magrudis», segons afirmava el comunicat.

la mecha carn entatxonada
Les autoritats van observar que faltaven productes que la marca fabricava a la llista que els havien facilitat | Twitter (@20m)

 

La llista completa de productes inclou onze productes

És per això que, la llista ampliada i actualitzada de productes procedents de l'empresa Magrudis i de la marca 'La Mechá' que han estat retirats pel brot de listeriosi és el següent: carn entatxonada, llom al pebre roig, llom al Jerez, 'chicharrón' andalús, llard 'colorà', 'pringá' estil Casero, 'zurrapa' de fetge, crema de carn entatxonada, 'zurrapa' de llom blanc i llom vermell, xoriço.

Aquesta ha estat la decisió que ha pres la Conselleria «després de tenir coneixement que Magrudis fabricava, almenys, dos productes que no apareixien en els llistats facilitats a la Conselleria a través de l'Ajuntament de Sevilla». Segons sembla, Magrudis hauria amagat a les autoritats que seguia fabricant altres productes alimentaris, els quals podrien estar infectats igualment pel bacteri.

la mecha carn entatxonada
La llista complerta amb tots els productes de Magrudis té fins a 11 productes | Twitter (@20m)

 

Per aquesta irresponsabilitat davant la seguretat i benestar dels ciutadans, el conseller de Salut i Famílies de la Junta, Jesús Aguirre, ha donat instruccions per a «denunciar aquests fets davant la Fiscalia», ja que poden ser uns fets constitutius de delicte, ja que han exposat a la població un gran risc, a més que han ignorat l'alerta alimentària que el Departament havia decretat el passat 15 d'agost.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari