Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Circuit de Barcelona - Catalunya

Montmeló podria deixar de ser seu de la Fórmula 1 a partir del 2021

La Junta d'Andalusia ja negocia amb l'organització per quedar-se amb la plaça que podria deixar Catalunya
Circuit de Barcelona - Catalunya
El Circuit de Montmeló fa dos anys que es troba en una situació financera crítica | circuitcat.com
 

La possibilitat que Catalunyano renovi com a seu del Gran Premi d'Espanya existeix. Segons ha avançat 'Vozpópuli', la Junta d'Andalusia ha actuat amb immediatesa per negociar amb els organitzadors de la Fórmula 1 de cara a aconseguir que el Mundial torni a partir de la temporada 2021 al Circuit de Jerez de la Frontera, actual seu de Moto GP i que en el seu accionariat participa el govern regional juntament amb l'Ajuntament del municipi.

Des de Formula One Grou, l'empresa encarregada de la relació amb els mitjans de comunicació, no han fet cap comentari al públic sobre les negociacions i no han afirmat si realment s'estan duent a terme o no. Aquesta ambigüitat contrasta amb el comunicat que la mateixa institució va llançar el passat octubre respecte a les negociacions per incorporar nous equips a la graella.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

'Vozpópuli' confirma que «existeix un vertader interès a la Junta, i no serien necessàries inversions a l'actual circuit de Jerez per adaptar-lo a les exigències de la F1, més enllà del cànon que demanen els comercialitzadors del Mundial». De fet, estarien disposats a comprometre fins a 25 milions d'euros anuals en concepte de cànon per tres anys.

Situació crítica al Circuit de Montmeló

Les grans pèrdues que ha sofert el Circuit de Montmeló i la recent dimissió del president de l'entitat, Vicenç Aguilera, deixen enlaire la Fórmula 1 a Espanya. Porten dos anys en una situació financera crítica i per aquest exercici té un forat de 32,6 milions d'euros segons. Aquests problemes han alertat els organitzadors, que demanen un compromís pressupostari lliure de qualsevol incertesa política a tres o quatre anys vista.

Segons ha informat 'Mundo Deportivo', els responsables del Circuit estan buscant un compromís financer de la Generalitat per tres o quatre anys i que el GP d'Espanya de Barcelona sigui declarat com esdeveniment d'interès general pel Consell Superior d'Esports per tal de poder rebre ajudes del Govern de Pedro Sánchez.

També et pot interessar...