Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Borràs: «La jutgessa que m'investiga sap que s'havia d'haver inhibit»

JxCat insta el govern a desclassificar la informació sobre el CNI i els gihadistes de Barcelona i Cambrils

Retreu la negativa a instaurar comissions d'investigació al Congrés i recorda que al Parlament sí que n'hi ha una

Laura Borràs: «La jutgessa que m'investiga sap que s'havia d'haver inhibit»
Laura Borràs, portaveu de JxCat al Congrés, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

El grup parlamentari mixt del Congrés dels Diputats ha presentat a la Mesa del Congrés una Proposició no de Llei impulsada per Junts per Catalunya (JxCat) per la qual s'insta el govern a desclassificar la informació de la qual disposa pel que fa a la relació existent entre el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i els autors dels atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. A la sol·licitud presentada a la Mesa del Congrés, JxCat recorda les publicacions periodístiques que relacionen l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty amb el CNI i les tres propostes de comissió d'investigació al voltant d'aquest fet rebutjades pel Congrés en dues legislatures diferents.

El text també es fa ressò de les publicacions recents del mitjà digital 'Público' segons les quals aquestes relacions entre Es Satty i el CNI es van mantenir fins pocs dies abans dels atemptats.

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

La comissió del Parlament «dóna els seus fruits»

A més, s'afegeix que al Parlament sí que hi ha una comissió d'investigació que «dóna els seus fruits». Per exemple, recorda que s'hi ha descobert que la Policia Nacional va visitar la mesquita de Ripoll en diverses ocasions i hi va preguntar directament per Es Satty.

La Proposició no de Llei també insta el govern espanyol a comparèixer davant la Comissió d'Interior per informar sobre la documentació desclassificada en el que es refereix a la relació entre Es Satty i el CNI.

També et pot interessar...