Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un cel blau, amb sol i algun núvol de fons i el mapa de temperatures de l'AEMET del dissabte 23 d'octubre de 2023

L'AEMET avisa: canvi de temps important per a aquest cap de setmana

S'esperen jornades més caloroses i sense precipitacions a partir de dissabte

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) adverteix del canvi que es produirà les pròximes hores al nostre país. Suposarà un escenari totalment nou per a molts territoris.

Després d'unes quantes jornades d´inestabilitat, marcades per les pluges i la caiguda dels termòmetres , sembla que el temps ens concedirà una treva.

La DANA que va afectar alguns punts de la franja mediterrània al començament de setmana ja és història. Però encara continua cuejant el front atlàntic que va deixar precipitacions des de dimecres al nord-oest peninsular.

En qualsevol cas, els xàfecs aniran remetent amb el pas de les hores, deixant pràcticament un cap de setmana sense aigua a tot Espanya. Des de l' AEMET admeten que les pluges cessaran gairebé del tot aquest divendres. No obstant això, caldrà estar molt atents a les temperatures.

Ens trobem gairebé en ple canvi d'estació, i abans de donar-vos la benvinguda a la tardor suportarem una caiguda tèrmica. «Serà un dia fresc per a l'època», assegura el portaveu d'aquest organisme, Rubén del Campo.

Afegeix que a la zona centre els valors diürns se situaran entre «5 i 10 graus per sota del que és habitual», recull ABC. A Galícia, Astúries i Cantàbria es preveuen cels coberts, amb probabilitat de precipitacions aïllades dissabte i diumenge.

Un cotxe de color negre travessant una basa d'aigua enmig d'un xàfec
Les pluges cessaran gairebé del tot aquest divendres i notarem un repunt de les temperatures | Europa Press

En qualsevol cas, les altes pressions tornaran durant aquests dos dies a la península i deixaran un temps més estable. A la major part del país l'aigua ens respectarà i el mercuri experimentarà una pujada.

A partir de dissabte hi haurà cels clars a gairebé tot Espanya. Tot i la pujada dels termòmetres, també caldrà estar atents a les mínimes. A punts de l'interior arribaran a situar-se al voltant dels 10 graus durant la matinada.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Diumenge es preveu una jornada de sol a la major part de la Península, amb un repunt dels valors tèrmics d'entre 6 i 8 graus. Es depassaran els 25ºC a molts territoris, mentre que a les valls del Guadiana i del Guadalquivir s'arribarà als 32ºC.

Com serà el començament de la tardor?

Aquest dissabte 23 de setembre començarà oficialment la tardor. I a Espanya us donarem la benvinguda al canvi d'estació amb un temps típicament estiuenc. L'estabilitat que es registri durant el cap de setmana sembla que es mantindrà fins a finals de mes.

Ens esperen durant els pròxims dies cels clars i escasses precipitacions. Només l'entrada de fronts atlàntics podrien deixar pluges a l'extrem nord peninsular, encara que no serien especialment intenses. Pel que fa a les temperatures també anuncien un augment dels valors a partir de la setmana que ve.

Per tant, ens trobarem abans d'hora amb el que es coneix com l'estiuet de Sant Miquel. Es tracta d'un període que discorre durant els darrers dies de setembre i que deixa un clima càlid i sec. En principi hauria de tenir lloc el dia 29, però tot fa indicar que s'avançaran unes jornades.

Rubén del Campo indica que parlarem d'una última setmana de setembre on es donarà aquest fenomen. Es caracteritza «per temps estable, temperat i sec».

En aquesta ocasió es presenta amb «unes temperatures altes per a l'època», però que no ens deixaran «valors extrems». Es pot dir que començarà coincidint amb el cap de setmana. L'escenari que es presenta en aquest darrer tram de mes difereix força del que s'ha registrat durant la primera quinzena.

Les pluges i els cels coberts donaran pas a un ambient més càlid i sec. Durant uns dies podrem oblidar-nos dels paraigües a gairebé tot el país.