La terrassa d'un bar al Poblenou, a Barcelona

Els locals d'oci nocturn reclamen als ajuntaments més espai per instal·lar terrasses a la via pública

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn assegura que permetria iniciar l'activitat «amb certes opcions d'èxit» un cop passats a la fase 1 del desconfinament

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (FECALON) ha reclamat als ajuntaments que els permetin posar més taules a les terrasses aprofitant els espais públics «de forma temporal», cosa que permetria iniciar l'activitat «amb certes opcions d'èxit» un cop passats a la fase 1 del desconfinament. En un comunicat, la federació assegura que les limitacions del 50% de l'aforament de les taules «no permet de cap de les maneres» assegurar la viabilitat dels negocis Barcelona.

Alguns municipis ja han avançat que «permetran ampliar l'espai de terrassa»

FECALON demana aprofitar l'espai públic com a «mesura excepcional» i «segura» per donar «viabilitat a les empreses» del sector de l'oci i la restauració nocturna. Segons afirmen, la normativa aprovada per les illes de Formentera, La Gomera, El Hierro i La Graciosa, els primers territoris estatals en entrar en fase 1, obre la porta a «incrementar el nombre de taules previstes», respectant la proporció del 50% de l'aforament i la superfície disponible i «portant a terme un increment proporcional de l'espai per als vianants en el mateix tram de la via pública on s'ubiqui la terrassa».

Tot i que la normativa que s'aplica per a la desescalada ho permet, per a poder augmentar el nombre de taules i la superfície destinada a la terrassa, els establiments necessiten el permís de les administracions locals. La federació assegura que hi ha poblacions que ja han avançat que permetran l'ampliació de la superfície i l'habilitació d'espais a l'aire lliure situats en patis interiors o en terrats mitjançant una declaració responsable.