Madrid també demana passar a la fase 1 de la desescalada el pròxim dilluns

Ayuso ha pres la decisió després de la reunió que ha mantingut el govern aquesta tarda

Persones passejant per Plaça Colón de Madrid durant la fase 0 de la desescalada el 5 de maig del 2020
Madrid demana passar a la fase 1 el pròxim dilluns | Cedida

La Comunitat de Madrid també demanarà a Sanitat passar a la fase 1 el proper dilluns 11 de maig. La decisió l’ha pres la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, després de la reunió que el govern ha mantingut aquesta tarda. Andalusia i Galícia han fet la mateixa sol·licitud aquest dimecres en el marc de la reunió telemàtica mantinguda entre l’equip tècnic del Ministeri i els de les conselleries de Salut d’ambdues comunitats.

Des de Sanitat asseguren que analitzaran la documentació. Aquest dimecres a la tarda, el Govern de la Generalitat també ha anunciat que ha proposat que tres de les nou regions sanitàries, Camp de Tarragona, l’Ebre i el Pirineu, passin a la fase 1 del pla de desescalada el dilluns.

Tres regions sanitàries de Catalunya podrien passar a la fase 1

El Departament de Salut de la Generalitat ha presentat la petició al govern espanyol d'avançar la fase de desconfinament en tres de les nou regions sanitàries de Catalunyales Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran. Aquestes són les tres regions catalanes que tenen un risc baix però dependrà de la decisió final de Sanitat que canviïn o no de fase.

La consellera Alba Vergès ha assenyalat que el fet que les sis regions restants no passin aquest pròxim dilluns a la fase 1 de la desescalada no significa que hagin de passar 15 dies més per a fer-ho perquè és probable que ho proposin de cara a la setmana següent, a excepció de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari