ÚLTIMA HORA

🚨 Mor una persona després de ser atropellada per un tren entre el Garraf i el Baix Llobregat

Madrid també demana passar a la fase 1 de la desescalada el pròxim dilluns

Ayuso ha pres la decisió després de la reunió que ha mantingut el govern aquesta tarda
Persones passejant per Plaça Colón de Madrid durant la fase 0 de la desescalada el 5 de maig del 2020
Madrid demana passar a la fase 1 el pròxim dilluns | Cedida

 

La Comunitat de Madrid també demanarà a Sanitat passar a la fase 1 el proper dilluns 11 de maig. La decisió l’ha pres la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, després de la reunió que el govern ha mantingut aquesta tarda. Andalusia i Galícia han fet la mateixa sol·licitud aquest dimecres en el marc de la reunió telemàtica mantinguda entre l’equip tècnic del Ministeri i els de les conselleries de Salut d’ambdues comunitats.

 

Des de Sanitat asseguren que analitzaran la documentació. Aquest dimecres a la tarda, el Govern de la Generalitattambé ha anunciat que ha proposat que tres de les nou regions sanitàries, Camp de Tarragona, l’Ebre i el Pirineu, passin a la fase 1 del pla de desescalada el dilluns.

 

Tres regions sanitàries de Catalunya podrien passar a la fase 1

El Departament de Salut de la Generalitat ha presentat la petició al govern espanyol d'avançar la fase de desconfinament en tres de les nou regions sanitàries de Catalunya: les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran. Aquestes són les tres regions catalanes que tenen un risc baix però dependrà de la decisió final de Sanitat que canviïn o no de fase.

 

La consellera Alba Vergès ha assenyalat que el fet que les sis regions restants no passin aquest pròxim dilluns a la fase 1 de la desescalada no significa que hagin de passar 15 dies més per a fer-ho perquè és probable que ho proposin de cara a la setmana següent, a excepció de Barcelona.

 

 Comentaris

envia el comentari