Santi Vidal demana la jubilació cinc mesos després de recuperar la seva plaça de jutge

El magistrat va estar tres anys inhabilitat per participar en l’elaboració d’una Constitució catalana

El jutge Santi Vidal ha tramitat la seva jubilació només cinc mesos després d'haver recuperat la seva plaça
El jutge Santi Vidal ha tramitat la seva jubilació només cinc mesos després d'haver recuperat la seva plaça | CatalunyaDiari.cat

Només cinc mesos després que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) li concedís novament la plaça com a magistrat a Santi Vidal, l’exsenador d’ERC ha tramitat la seva jubilació, segons ha informat el diari ‘Ara’.

La jubilació serà efectiva el 31 de desembre

El magistrat Santi Vidal va ser inhabilitat durant tres anys el 2015 per participar en l’elaboració d’una Constitució per Catalunya i, a més, va ser investigat durant la causa per l’organització de l’1-O, però no ha estat processat. Al març va vèncer la seva suspensió i ell mateix va reclamar que el deixessin exercir de nou, finalment el CGPJ va permetre que tornés com a titular del Jutjat del Social número 27 de Barcelona, després de concursar per una plaça de la seva categoria.

Durant la seva suspensió, Vidal va ser senador per ERC fins que va dimitir perquè va sorgir un escàndol al seu voltant, causat per diverses xerrades que va fer abans de l’1-O en les quals explicava que el Govern disposava de les dades fiscals de la població catalana de manera il·legal. Fet que va provocar que el jutjat número 13 de Barcelona obrís una macrocausa contra el referèndum.

Tanmateix, aquest passat 15 de juliol, Vidal ha celebrat els seus 65 anys i ha sol·licitat la seva jubilació voluntària, tot i que la Llei l’habilita per treballar fins als 70 anys. Segons han informat fonts de l’entorn del magistrat, la seva baixa es produirà el pròxim 31 de desembre després de ser aprovada per l’última Comissió Permanent del CGPJ abans de les vacances d’estiu, el passat 9 d’agost.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari