Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La fins ara regidora del PP de Calafell, Maite González.

Maite González deixa el PP de Calafell i els populars es queden sense regidors a la comarca

La portaveu al consistori estava enfrontada amb el president local de la formació

La fins ara única regidora que li quedava al Partit Popular (PP) al Baix Penedès, Maite González, ha anunciat que deixa el partit i passarà a ser regidora no adscrita a l'Ajuntament de Calafell. González ha pres aquesta decisió per les diferències creixents que tenia amb el president del PP local, Juanjo García.

La setmana passada, la regidora calafellenca va enviar una carta a la direcció provincial del PP a Tarragona informant de la decisió que havia pres i explicant els motius que l'havien portat a deixar el PP. Ahir, la regidora ho va comunicar a la resta de membres del consistori en una comissió informativa.

Acord amb el PSC

Maite González va ser l'única regidora que el PP va treure a tot el Baix Penedès a les eleccions municipals del 2019. González va arribar a un acord de governabilitat amb el PSC  de Ramon Ferré mitjançant el qual la regidora es feia càrrec de la Comissió de Promoció Esportiva i podia continuar amb la tasca que havia estat desenvolupant durant l'anterior mandat, tant en esports com en turisme.

Aquest acord ha estat motiu de divergències des del primer moment amb el president del PP local, Juanjo García, que també havia estat regidor durant l'últim mandat, però que el 2019 va quedar fora. Així, mentre González treballava en l'acció de govern, el PP local criticava a les xarxes socials moltes de les decisions preses.

A la carta enviada a la direcció provincial, la portaveu del PP remarca les «evidents discrepàncies» amb la presidència del PP de Calafell, a qui acusa de fer servir «mitjans poc honestos» per trencar el pacte de govern amb el PSC. González també assegura que seguirà mantenint les seves responsabilitats a l'organigrama municipal com a regidora no adscrita.

El PP comarcal lamenta el trencament

Des del PP del Baix Penedès, el seu president, Jero Merino, ha reconegut a TarragonaDigital que existien aquestes diferències des de l'inici del mandat, i ha lamentat que la regidora hagi decidit fer «aquest pas». Merino apunta que el pacte al govern de Calafell permetia al partit seguit treballant en apartats com «el turisme, l'esport i les polítiques no independentistes», però afegeix que algunes de les decisions de González no les havia «consensuat» amb el partit. Tot i lamentar la pèrdua de l'últim regidor a la comarca, Merino ha assegurat que això no suposarà «cap canvi» de cara a preparar els comicis del 2023.