Pla mig de Manel Alías

Manel Alías fitxa per 'Catalunya Ràdio' en ple canvi de cares a la cadena

El corresponsal serà un nou presentador de Catalunya Ràdio

Ja fa uns dies que la graella de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) està patint canvis. Uns canvis que es notaran encara més a partir d'aquesta tardor, coincidint amb l'estrena de la nova temporada.

Com ja se sap, Laura Rosel ha quedat totalment desfasada de la ràdio pública després de tres temporades al capdavant del programa insígnia de la ràdio pública, 'El matí de Catalunya Ràdio'. Ara, Ricard Ustrell serà la nova cara de l'espai, el qual haurà d'intentar retallar les distàncies amb Jordi Basté.

Aquest, no és l'únic canvi que s'ha pogut saber. Darrerament, s'ha pogut conèixer que Manel Alías serà prendrà el relleu a Kílian Sebrià, després de 18 anys presentant el 'Catalunya nit', anteriorment anomenat 'Catalunya vespre'.

Manel Alías presentarà l'informatiu nocturn

Tal com ha informat la CCMA, el corresponsal Berguedà farà el salt a 'Catalunya nit' a partir del mes de setembre, en un nou format del programa. I és que, Manel Alías, vol convertir el programa en un espai informatiu d'autor que vol analitzar en profunditat les notícies més destacades del dia. 

D'aquesta manera, l'espai nocturn que s'emetrà de 22 a 23, farà una aposta pel reportatge, la reflexió i el periodisme d'autor, deixant enrere les rodes informatives, tal com ha informat la cadena pública.

El periodista ha estat l'escollit per substituir Kílian Sebrià, després de convertir-se en el primer corresponsal de la corpo a Rússia, entre el 2014 i el 2021, a més de ser l'enviat especial per cobrir la guerra d'Ucraïna durant el 2022. 

Aquest no serà el primer cop que el periodista berguedà es posa davant dels micròfons de Catalunya Ràdio. Des de mitjans d'abril de 2023, és director i presentador del podcast 'Parem l'antena', un espai on entrevista diferents persones sobre un mateix concepte.

A més, també ha passat per programes com 'InfoK' i 'La nit al dia', així com pels serveis informatius de TV3, on es va especialitzar en temes d'educació. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Més canvis a la corpo

Aquest, no és l'únic relleu de la graella de la ràdio pública. Tal com ha informat la Corporació, el 'Popap' de Mariola Dinarès desapareixerà de la graella del migdia i, Montse Virgili s'incorporarà a la graella de l'emissora.

'Les dones i els dies', de Montse Virgili, que fins ara s'emetia durant les nits de dissabte a diumenge a les 00:05 hores, passarà a formar part de la graella diària de Catalunya Ràdio. El programa s'emetrà de dilluns a divendres de 23:00 a 00:00 hores. 

Mitjançant el nou format, el programa pretén donar una mirada més àmplia que amb la periodicitat setmanal, mantenint el feminisme com el seu eix vertebrador.