Muntatge d'un mapa meteorològic amb una fletxa assenyalant Espanya i a sobre Mario Picazo

Mario Picazo, eufòric: anuncia l'arribada de tempestes intenses i assenyala les zones

Mario Picazo revela que serà un cap de setmana amb pluges en una àmplia part del país

Mario Picazo avança la previsió del temps per al cap de setmana, que ve carregat de novetats. Sobretot en algunes zones de la Península, on tot el protagonisme recaurà sobre les intenses tempestes que es produiran.

Explica que durant els pròxims dies «estarem molt pendents de l'Atlàntic», on hi trobem una borrasca que continua rondant la costa de Galícia i Portugal. Entre el dissabte i el diumenge anirà avançant per l'interior, deixant precipitacions. En qualsevol cas, ja aclareix que «gairebé tot es quedarà al nord peninsular i puntualment a altres àrees».

Després d'uns quants dies de calma, la inestabilitat tornarà a protagonitzar el temps a algunes parts del país. «Continuaran les pluges», encara que no seran tan pronunciades com fa uns dies amb les DANES. Seran més copioses a Galícia, comunitats del Cantàbric, Castella i Lleó i La Rioja.

Afegeix que es preveuen ruixats localment forts i en forma de tempestes que possiblement aniran acompanyats de calamarsa. Les precipitacions també es deixaran notar a altres punts de la Península. És el cas de zones del centre i sud-est peninsular, on seran més puntuals.

Dona amb un paraigua al carrer al mig d'un temporal de pluja
Les precipitacions seran més acusades al nord-oest | Europa Press

No es descarta que aquestes tempestes locals en aquests últims punts deixin algun xàfec. Tampoc s'ha de perdre de vista al Mediterrani, on tots els focus es dipositen sobre la borrasca Daniel, que es va allunyant amb lentitud del sud d'Itàlia i Grècia en direcció a Egipte.

Temperatures excepcionals al nord

A l'últim tram de setmana s'espera una caiguda dels termòmetres. En qualsevol cas, encara es registraran temperatures per sobre dels 30ºC a zones del nord. Mario Picazo assenyala que aquests «valors excepcionals criden l'atenció».

És el cas, per exemple, del Cantàbric oriental, on el vent sud farà que s'arribi fins als 34ºC a Bilbao. Avança que «no notarem grans canvis tèrmics durant aquests dies» al conjunt del país, però destaca sobretot aquesta anomalia.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

La capital biscaïna elevarà el mercuri per sobre dels 30ºC, amb uns valors fins i tot més alts que a zones de la vall del Guadalquivir. A gran part d'Espanya, els termòmetres rondaran entre els 25 i 30ºC, per la qual cosa l'ambient serà molt més suportable, fins i tot de nit.

Tot i això, encara s'assoliran uns valors tropicals en capitals del Mediterrani, amb temperatures superiors als 20ºC. Per diumenge, encara «continuarem veient» registres elevats. En qualsevol cas, la tardor ja s'aproxima al nostre país.

Pluges al quadrant nord-oest

El cap de setmana estarà passat per aigua a diversos punts del nord-oest. Mario Picazo anuncia en el seu pronòstic a eltiempo.es que divendres «la borrasca es mantindrà allunyada de la Península, amb el seu centre al nord-oest de Galícia». Tot i això, el «tàlveg en altura que l'acompanya, se situarà sobre el vessant atlàntic».

Per tant, es donaran les condicions necessàries perquè les precipitacions tornin a fer acte de presència en aquesta comunitat. A la segona part de la jornada s'esperen xàfecs que poden ser tempestuosos al nord-oest.

Persona subjectant un paraigua i caminant sota la pluja
Serà un cap de setmana passat per aigua a les comunitats de nord | Getty Images

Dissabte, aquesta borrasca s'anirà debilitant al mig de l'Atlàntic, però el tàlveg s'estendrà per la meitat oest peninsular. Es mantindran les precipitacions a la major part del quadrant nord-oest, amb risc que arribin a àrees de l'interior.

Amb vista al diumenge es mantindrà una situació molt similar. Les pluges predominaran a Galícia, Astúries i oest de Castella i Lleó. No es descarta tampoc algun episodi a Extremadura, amb possibilitats de xàfecs més dispersos al centre i sud-est. Ja de cara al dilluns, tot fa indicar que el tàlveg ampliarà el seu recorregut cap a l'est.