Pedro Garrido, el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, ha assegurat que combatran qualsevol resposta violenta a la sentència

Marlaska es planteja cessar la cúpula de la Guàrdia Civil a Catalunya

Les destitucions inclourien Pedro Garrido, el general que va fer el polèmic discurs contra l'independentisme el dia de la Hispanitat

El segon mandat de Fernando Grande-Marlaska al capdavant del ministeri de l'Interior està generant una autèntica onada de canvis en els comandaments principals dels seus departaments. Si Marlaska cessava fa uns dies la seva número 2 i el director general de la Guàrdia Civil, ara el ministre planteja nous canvis a la Benemèrita.

Marlaska es planteja cessar la cúpula de la Guàrdia Civil a Catalunya

Un dels possibles canvis que pren força és la destitució dels màxims responsables de la Guàrdia Civil a Catalunya. Al capdavant d'aquests possibles relleus, el del general Pedro Garrido, l'home que va pronunciar, en la celebració del Dia de la Hispanitat, un discurs en què va titllar l'independentisme de «sectari i supremacista», aixecant molta polseguera en els dies posteriors.

La polèmica generada va provocar malestar a la cúpula dels Mossos i incomoditat al mateix ministeri de l'Interior, i podria ser un dels factors determinants a l'hora de  prendre aquesta decisió contra la cúpula de la Guàrdia Civil en les properes setmanes.

María Gámez, la primera directora general de la història de la Guàrdia Civil

La subdelegada del govern a Màlaga, María Gámez Gámez,  esdevindrà aquest divendres la primera dona que dirigirà la Guàrdia Civil, si s'aprova el seu nomenament al Consell de Ministres extraordinari que se celebrarà a la Moncloa.  El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, proposarà el nom de Gámez com a directora general del cos de seguretat un cop ha estat acceptat per la ministra de Defensa.

Marlaska ha cessat aquesta setmana Félix Azón, que fins ara ocupava el càrrec. A banda, el ministre també proposarà Rafael Pérez Ruiz com a nou secretari d'Estat de Seguretat i Rocío García Romero com a directora general  del Gabinet del seu Ministeri.

També et pot interessar...