Gonzalo Bernardos intervenint a La Sexta Noche, mirant a càmera i movent la mà

Si tens més de 50 anys i no treballes, Gonzalo Bernardos té la solució

L'economista ha criticat Podem per no donar suport a una de les mesures del paquet anticrisi i ha explicat un remei per afrontar un gran problema

L'economista i professor d'Economia a la Universitat de Barcelona, Gonzalo Bernardos, ha criticat el nou paquet anticrisi del Gobierno. Ha assenyalat, específicament, la manca de mesures per ajudar els més grans de 50 anys a trobar feina.

Per aquest motiu, Bernardos ha posat sobre la taula una solució per abordar les dificultats laborals d'aquest col·lectiu a l'hora de cercar feina. Al programa LaSexta Xplica, l'economista ha suggerit que, durant el primer any d'ocupació, el Gobierno central assumeixi el pagament total de la Seguretat Social de l'empleat.

Això sí, només seria "sempre que l'empresa es comprometi a oferir un contracte indefinit" i a mantenir els treballadors en plantilla. D'aquesta manera es podria incentivar la contractació de persones d'aquesta edat, evitant que tot acabi en acomiadaments un cop que hagi passat l'any.

A més, ha proposat que durant aquest període els empleats paguin menys impostos, però mantenint la igualtat salarial amb persones menors de 50 anys. És a dir, mateixos salaris que persones més joves, però pagant menys a la Seguretat Social.

Així mateix, Gonzalo Bernardos va mostrar la seva decepció després que la reforma del subsidi de desocupació no fos aprovada. Assegura que aquest decret hauria millorat de manera significativa el poder adquisitiu dels beneficiaris del subsidi i considera que era un "mecanisme equilibrat". També creu que s'oferien incentius durant un temps perquè una persona pugui treballar.

Gonzalo Bernardos critica Podemos

Bernardos va criticar Podemos per no haver donat suport a la reforma. Va destacar la importància del decret per a una gran part de la població. A més, ha subratllat que de les 700.000 persones que reben la prestació de desocupació, mig milió són més grans de 50 anys, segons l'economista "són els que pitjor ho estan passant".

"A Podemos, que és tan d'esquerres, m'hauria agradat que ho demostrés", va declarar l'economista, que no entén la postura de la formació liderada per Ione Belarra.

En tot cas, Gonzalo Bernardos ha donat a conèixer una recepta per donar solució a un dels grans problemes que arrossega aquest país. Al costat de l'atur juvenil, que acull una de les taxes més altes de continent, la franja de població propera a la jubilació ha de superar molts obstacles per trobar feina en els darrers anys de vida laboral.