Els metges de Lleida demanen la col·laboració de Salut, ONG i actors socials davant els rebrots

Asseguren que «aquest no és un problema d'alguns sectors, col·lectius o perfils socials, aquest és un hàndicap per a tots, i tots hem d'abordar i fer nostres les solucions»

Imatge d'un tècnic del SEM prenent la temperatura a una persona migrant a Lleida en el marc del dispositiu per detectar casos de covid-19 entre els temporers que dormen al carrer
L'increment de positius per coronvirus va provocar el tancament de la comarca del Segrià. | ACN

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) ha demanat aquest dilluns a les administracions estatal, autonòmica i local treballar conjuntament amb els serveis de salut, les ONG i altres actors socials per a buscar solucions estructurals perdurables en la prevenció i lluita pal·liativa contra la Covid-19.

En un comunicat que s'ha fet públic aquest dilluns, dos dies després que el Govern decidís el confinament de la comarca del Segrià, el COMLL ha assegurat que la nova mesura és «d'ordre sanitari», encara que té el seu fonament en un raonament social, demogràfic i econòmic.

El fet que la comarca del Segrià disposi «d'una potent indústria agroalimentària que sustenta bona part del nostre producte interior brut, com són les indústries càrnies i les explotacions frutícolas» converteix la zona especialment sensible, afirma el COMLL.

Un treball conjunt

El col·lectiu de metges considera que «tota la societat civil ha de treballar més proactivament en aquest sentit, com ja ha fet fins ara, amb prevenció i responsabilitat cívica personal». «Només treballant junts ho aconseguirem, i d'això som tots plenament conscients», assenyala el COMLL, que s'ha posat a la disposició de totes les administracions. «Aquest no és un problema d'alguns sectors, col·lectius o perfils socials, aquest és un hàndicap per a tots, i tots hem d'abordar i fer nostres les solucions», han mantingut.

La Junta del COMLL vol «animar i agrair, una vegada més, a tots els professionals de la salut que ja han demostrat la seva vàlua, sacrifici i compromís i que ara, i segurament en futurs molt pròxims, hauran d'estar de nou en primera fila treballant perquè la societat de Lleida, i la de la resta del món, pugui gaudir de la qualitat de vida i salut que mereix».

Crida del Departament de Salut als professionals sanitaris

L'anunci del COMLL arriba el mateix dia que el Departament de Salut ha reiterat la crida perquè professionals sanitaris d'arreu de Catalunya es desplacin a Lleida per donar suport a l'emergència sanitària. La crida es va iniciar dissabte i, segons la gerent dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Divina Farreny, encara no hi ha dades de quants professionals s'hi han ofert voluntàriament.

De moment, ha dit, un equip de la regió sanitària del Pirineu baixarà aquest dimarts al Segrià amb l'objectiu de fer tests a professionals i usuaris de totes les residències de gent gran del Segrià, després que s'hagin detectat casos nous de coronavirus en una altra residència de la comarca, que se suma als contagis ja controlats al centre privat Castrillón.


Comentaris

envia el comentari