Girona Temps de Flors, milers de flors i visitants

El fossar de l'absis de la Catedral i el pont del Dimoni són les novetats d'aquesta 64a edició

L'exposició de les escales de la Catedral s'ha centrat en les arrels i els troncs d'arbres
L'exposició de les escales de la Catedral s'ha centrat en les arrels i els troncs d'arbres | Cedida

Milers de flors omplen des d'aquest dissabte el centre de Girona, en la 64a edició de Temps de Flors. Com era d'esperar milers de persones vingudes d'arreu s'han acostat en aquest certamen i han format llargues cues en els llocs més concorreguts, com els Banys Àrabs, Les Serraïnes o la Catedral, on a les onze del matí s'ha inaugurat oficialment Girona Temps de Flors. Bona part dels assistents són de comarques properes i d'arreu de Catalunya, però també s'han acostat molts turistes francesos i d'altres països d'Europa, Amèrica o l'Àsia.

A quarts de nou del matí d'aquest dissabte desenes de persones ja feien cua al voltant dels Banys Àrabs, al bell mig del Barri Vell de Girona. L'objectiu, com cada any, ser dels primers a visitar una de les exposicions més concorregudes de Girona, Temps de Flors. Just al costat, una altra de les 137 mostres que més gent congrega, la que es presenta dins de l'espai de les Serraïnes. 

S'han format llargues cues per veure les exposicions florals
S'han format llargues cues per veure les exposicions florals | Instagram (@rosadones)

 

La 64a edició estrena dos espais d'exposició

En aquesta 64a edició de Girona, Temps de Flors destaquen dos espais nous que s'han incorporat i que formen part de les 137 presentacions. Un, el fossar de l'absis de la Catedral i l'altre el pont del Dimoni, que a més permet descentralitzar el nombre de visitants al Barri Vell.

A més, hi ha dos itineraris pensats especialment per a les persones amb mobilitat reduïda. Un dels recorreguts està pensat per a persones que van en vehicles motoritzats, mentre que l'altre està dissenyat per a aquelles que van en cadira de rodes. Els dos circuits, així com els espais que són accessibles, estaran marcats en el plànol que s'ofereix a cada pati de la ciutat i també a l'Oficina de Turisme.

Aquesta edició ha estrenat el fossar de l'absis de la Catedral i el pont del Dimoni com espais d'exposició
Aquesta edició ha estrenat el fossar de l'absis de la Catedral i el pont del Dimoni com espais d'exposició | Instagram (@soniaparisi.p)

 

D'altra banda, l'Ajuntament de Girona manté la seva aposta per obrir-se a la natura a través del projecte 'Pla V'. Aquest any es mostraran diferents indrets naturals que conviden al descans al voltant de l'itinerari de patis. D'aquesta manera, es busca un espai perquè els visitants puguin relaxar-se i descansar a mitja visita i, posteriorment, seguir caminant. De moment, s'han adequat espais de descans a la zona del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, a Can Colomer, a la Mina i a la Torrassa.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari