El misteri d'Avinyonet del Penedès, segon poble més ric d'Espanya

El patrimoni del net del fundador de Danone ha fet pujar la mitjana de renda bruta del municipi als 57.843 euros en només un any

Avinyonet del Penedès
Mauricio Botton, net del fundador de Danone, compta amb una coneguda empresa d'oli d'oliva verge   | Rotary2202

Resolt el misteri d'un poble català, al focus dels mitjans per posicionar-se com el segon ric d'Espanya. Els habitants de la petita localitat d'Avinyonet del Penedès no se'n sabien avenir. «Ja veus com anem vestits, per nosaltres no serà», confessava un home a 'El País', tot bromejant, a la merceria del poble. 

La seva localitat consta al 'top' de la renda bruta per càpita d'Espanya, només per sota del municipi madrileny de Pozuelo d'Alarcon. I tot i les sospites d'alguns veïns que a algun paisà li hagués tocat la loteria i hagués volgut passar desapercebut, d'altres han descobert l'enigma: Mauricio Botton.

El net del fundador de Danone és un dels declarants d'Avinyonet

Segons l'agència tributària, la renda bruta mitjana d'Avinyonet del Penedès ascendeix als 57.843 euros, més del doble que l'any anterior. I el brutal canvi té nom i cognoms. Els veïns apunten a un dels 800 declarants que consten al poble, clau de la sobresortint riquesa que aparenta Avinyonet al rànquing. Mauricio Botton és el net del fundador de Danone, Isaac Carasso.

La família Botton va desfer-se de les participacions de la companyia el 2015, tal com avançava fa tres anys 'Expansión', fent-se una multinacional francesa amb gairebé el 100% de les accions de la filial espanyola. Però l'herència familiar posiciona Mauricio al 45è lloc de la llista 'Forbes' a Espanya i converteix Avinyonet en un petit però ric territori en terres de cava.

Res a veure amb la compravenda de Parxet

No és la primera vegada que els habitants d'Avinyó són notícia per motius econòmics. Fa anys el municipi ja va colar-se a la llista dels 20 pobles més rics d'Espanya. Satisfets de superar Sant Sadurní d'Anoia, considerada la capital del cava català per comptar amb Freixenet i Codorníu a terres seves, celebraven la importància que adquiria Avinyonet, ignorant que anys després passarien al 'top' del rànquing. 

De fet, corrien veus que tal augment de la riquesa respongués a la compravenda de la companyia Parxet, marca local de cava que l'any passat va adquirir Carlyle per integrar-lo al Grup Codorníu, segon major productor de cava a Espanya, amb Ramon Raventós, expropietari de Parxet, com a director general del grup. César Herráiz, alcalde de l'Ajuntament d'Avinyonet, ho desmentia, sense donar detalls del veritable motiu del misteri. «És un canvi patrimonial i no puc dir res més», ha assegurat a 'El País'

Botton produeix «un dels olis d'oliva verge més reconeguts del món»

Botton és doncs la clau de la cridanera mitjana de renda bruta d'Avinyonet, un municipi que viu de l'agricultura i les seves finques d'explotació vinícola. Però tot i tenir el cava com a protagonista i comptar amb alguna plantació de préssecs, no es pot obviar la potent finca d'oliveres La Gramanosa, que dona nom també a la marca comercial, propietat del mateix Mauricio Botton, i que produeix «un dels olis d'oliva verge més reconeguts del món», segons el web corporatiu. Un afegit més al patrimoni d'un home que fa córrer ara el nom d'Avinyonet del Penedès arreu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari