Resolen el misteri del presumpte 'tongo' del Gordo de Nadal

La Fiscalia no veu comissió delictiva

El bombo de la Loteria de Nadal hauria pogut patir un 'tongo' per a donar el premi gros
La Fiscalia avala la versió de Loterías y Apuestas del Estado | Catalunya Diari

Bones notícies pels guanyadors de la Loteria del Gordo de Nadal de l'any passat. La Fiscalia de l'Audiència Nacional no veu comissió delictiva en el sorteig del 22 de desembre i, per tant, no caldrà repetir-lo. Tot va començar quan un veí d'Albacete, Paco Reina, va demanar el tribunal que es pronunciés per l'aleshores presumpte 'tongo' d'un dels treballadors de Loterías y Apuestas del Estado. Segons Reina, l'home va introduir una bola manualment dins el bombo.

L'acció formava part del protocol

Tanmateix, tal com avança 'La Sexta', la Fiscalia ha demanat al jutge que arxivi la causa per no haver-hi delicte al·legant que el treballador va seguir el protocol indicat. Així, asseguren que l'home va obrir la tapa per fer caure les boles i el moviment que va aixecar la sospita va ser per introduir-ne una de nou, que havia quedat atrapada en un dispositiu que s'utilitza per bolcar l'embut —anomenat tremuja. Per això, el treballador va ficar la mà dins el bombo.

La Fiscalia, a més, ha constatat que els notaris i supervisors del sorteig van tenir el coneixement que la bola havia quedat enganxada i que, consegüentment, van demanar al funcionari que la introduís novament al bombo.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari