Mor atropellat l'exdirector d'Urbanisme de la Generalitat Joan Antoni Solans

Va ser l'home clau en els plans referents a l'urbanisme i la reordenació territorial de Catalunya durant el mandat de Pujol

Joan Antoni Solans a mort per un accident de trànsit
Joan Antoni Solans a mort per un accident de trànsit | Cultura21.cat

L'exdirector d'Urbanisme de la Generalitat, Joan Antoni Solans, ha mort aquest dilluns, 2 de setembre, després de patir un atropellament a la localitat empordanesa de Palafrugell. President d'Incasòl entre els anys 1980 i 1997, va ser mà dreta de Pujol en els plans referents a la reordenació territorial i l'urbanisme a Catalunya.

Segons ha avançat 'La Vanguardia', els fets han tingut lloc davant de l'hotel Sant Roc de Calella, quan el conductor d'un vehicle ha maniobrat marxa enrere sense adonar-se que en aquell moment Solans passava pel darrere. L'impacte li ha provocat la ruptura de l'artèria femoral, i quan els serveis d'emergència han arribat al lloc dels fets, ja no han pogut fer res per salvar-li la vida.

L'home clau de la reordenació territorial de Catalunya

Joan Antoni Solans, arquitecte i urbanista, destacà especialment pel seu paper a les institucions catalanes; un dels homes clau del President Pujol, que dirigí la reordenació territorial del país durant les darreres dues dècades del segle XX.

Per la seva trajectòria, i especialment, per les seves aportacions teòriques i docents, va rebre la creu de Sant Jordi l'any 2003. Un cop finalitzada la seva etapa política, Solans fou membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, membre d'honor de l'Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes, i entre el 2014 i el 2018, president de la secció de Ciències i Tecnologia de l'Institut d'Estudis Catalans.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari