Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Chicho Ibáñez

Mor el mític Chicho Ibáñez, pioner del cine i la televisió espanyola

Va crear el famós programa 'Un, dos, tres'

Chicho Ibáñez
Ha mort amb 83 anys   | EFE

 

Mor un mite del món del cinema i la televisió. Chicho Ibáñez Serrador ha perdut la vida aquest divendres amb 83 anys. El cineasta i realitzador de televisió va crear pel·lícules a l'altura de ‘¿Quién puede matar a un niño?’ o ‘La residencia’ i era el pare del famós programa 'Un, dos, tres'. 

Un dels gèneres que va prendre embranzida gràcies a Ibáñez va ser el de terror, que aconseguiria popularitzar, tot i que també donaria una forta empenta al cinema de ficció. Precisament aquest 2019 va ser premiat amb el Goya d'Honor, un reconeixement a la seva trajectòria que rebia amb modèstia. «Sempre m'he negat a aquest títol de mestre, perquè em semblava excessiu».

Pioner de la televisió espanyola moderna

Per descomptat va revolucionar també el món de la televisió a Espanya, dedicant-se a realitzar projectes a la petita pantalla que acabarien esdevenint llegendes, com l''Un, dos tres'

També recordem 'Historias para no dormir', un projecte liderat per Chicho Ibáñez que arribava a TVE el 1966. Ell era qui escrivia molts dels guions dels capítols, que eren la majoria de vegades adaptacions de contes i clàssics del terror d'Edgar Allan Poe. 

[predef]fb-catalunya-345[/predef]

D'intèrpret a guionista

Chicho Ibáñez, o Narciso Ibáñez Serrador, va néixer el 1935 a Montevideo, Uruguay. Es va criar entre escenaris i gires, fet que condicionaria el seu futur professional. De petit, a més, va patir una malaltia, que el convertiria en un lector de campionat, desenvolupant enormement la seva capacitat intel·lectual. 

Als anys 50 arribaria a Espanya junt amb la companyia de la seva mare, en la qual participava com a actor. Poc després va decantar-se per la direcció teatral, deixant enrere la interpretació. Es va fer guionista popular a Argentina sota el pseudònim Luís Peñafiel, terra on tornaria per reunir-se amb el seu pare, poc després d'haver viatjat a Espanya. 

Chicho IbáñezChicho i els seus dos fills en la gala en la qual va rebre el guardó Goya d'Honor 2019   | @ProintelTV

Creador del mític 'Un, dos, tres, responda otra vez'

El 1963 va tornar a Espanya  per traslladar-hi la seva experiència a la televisió argentina. Així, va apostar per modernitzar el panorama televisiu espanyol amb sèries com 'Mañana puede ser verdad' o 'La història de Saint Michel'. 

Més endavant, als anys 70, fundaria la productora Pointel, sota la que produiria importants projectes cinematogràfics i televisius. Un dels seus èxits més emblemàtics pel qual serà recordat moltes anys i per moltes generacions és el mític programa 'Un, dos, tres, responda otra vez'

També et pot interessar...