Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la zona on han tingut lloc els despreniments

Almenys 11 morts pels despreniments a causa de les pluges a Bolívia

La tragèdia ha tingut lloc en una autopista que arriba a la capital, La Paz, on diversos vehicles han estat arrossegats per la gran quantitat de terra. També hi ha 25 persones ferides

Imatge de la zona on han tingut lloc els despreniments
Imatge de la zona on han tingut lloc els despreniments | @boliviaprensa

 

Les fortes pluges han provocat una greu tragèdia en una autopista de Bolívia aquest cap de setmana. Diversos vehicles van ser arrossegats per nombrosos despreniments de terra provocats pels aiguats i, fins ara, hi ha almenys 11 morts y 25 persones ferides, tot i que aquestes xifres encara són provisionals.

Els fets van tenir lloc en una autopista que connecta la capital del país, La Paz, amb la ciutat de Caranavi, a l’oest de l’estat.  En concret, el punt on s’ha viscut la tragèdia ha estat la zona selvàtica de Yungas, que es caracteritza pels seus pronunciats precipicis, rius i plantacions de fulla de coca.

A la zona de l’incident hi segueixen treballant grups de recerca i rescat de la policia i de l’Exèrcit de Bolívia, ja que les fortes precipitacions i les constants esllavissades fan molt difícil la tasca i mobilització dels equips.

La terra arrossega un autobús amb 40 passatgers a dins

Segons explica l’alcalde de Caranavi, Daniel Paucara, un dels despreniments que s’han viscut en aquesta autopista s’ha endut pel davant un autobús sencer en què hi viatjaven entre 35 i 40 persones. A més, també han quedat afectats uns 6 vehicles petits de transport públic que comptaven amb una mitjana de 7 passatgers cadascun.

Es calcula que, més enllà de les víctimes i els ferits, gairebé 70 persones han quedat afectades per aquests despreniments. Malgrat que la desgràcia va tenir lloc cap a les sis de la matinada del dissabte, això no va evitar que el nombre de persones afectades fos elevat.

En aquest sentit, el president del país, Evo Morales, va expressar el mateix dissabte la seva preocupació i seguiment de la situació i va enviar un missatge de condol i suport a les famílies de les persones afectades per l’accident.