Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mossos d'Esquadra

El mosso que va dir «la República no existeix, idiota», recorre la sanció davant el jutge

Vol anul·lar la sanció que li va imposar Assumptes Interns

Mosso
La defensa de l'antidisturbis retreu que no s'hagi obert un expedient sancionador a l'agent rural | TWITTER

 

L'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra que durant les protestes del passat 21 de desembre davant el Consell de Ministres va dir-li a un manifestant amb uniforme dels Agents Rurals: «La república no existeix, idiota», ha presentat un recurs contenciós administratiu per anul·lar la sanció que li va imposar Assumptes Interns.

La defensa de l'agent, exercida per l'advocat José María Fuster-Fabra, demana al jutge que anul·li la falta disciplinària  de caràcter lleu interposada com amonestació per escrit en considerar-se que les manifestacions del mosso «no tenen la rellevància suficient», segons informa 'Niusdiario.es'.

Les paraules que el mateix agent va reconèixer que havia  dit són: «Quina república ni que collons, defensem la república i quina república, la república no existeix, idiota». En referència a  l'expressió «fills de puta», assegura que ho va pronunciar referint-se a manifestants que havien ferit a altres mossos. Sobre aquesta, el recurs també al·lega que és una expressió genèrica i col·loquial que no va dirigida a ningú en concret i «manca complet de transcendència jurídica sancionadora».

El recurs també defensa que en relació amb la frase sobre la «república», el que pretenia l'agent era la col·laboració entre funcionaris i que el terme «idiota» té entre els seus significats «que manca de tota instrucció». Els fets, segons el mosso, van succeir de la següent manera: «Un funcionari agent rural que va a una manifestació donant suport als manifestants i oposant-se i culpabilitzant —dels disturbis— a un altre funcionari dels Mossos d'Esquadra que està complint amb la seva feina, resulta una escena inaudita».

A més a més, el funcionari  afegeix que  l'escena «encaixa en la idea d'una persona a la qual li falta instrucció  perquè és obvi que una actuació com aquesta no és pròpia d'un funcionari uniformat», que assenyala està «manifestant defensar una cosa inexistent».

L'agent tenia un expedient «irreprotxable»

La defensa de l'agent també ha al·legat que és un mosso que sempre ha tingut «un expedient irreprotxable i mancat de cap sanció». A més, també al·lega que va actuar complint amb el seu treball enfront d'un agent rural, al qual ha acusat textualment de fer un ús il·legítim de l'uniforme per a encarar-se amb altres funcionaris que sí que estan exercint el seu càrrec o ofici.

També ha ressaltat que l'agent «s'ha vist  embolicat en un assumpte que s'ha convertit en mediàtic i que, enfront del mateix, ha guardat silenci prudentment fugint de tot protagonisme», i ha sol·licitat que la sanció no hauria de constar en el seu expedient.

També et pot interessar...