Diverses persones de festa en una discoteca

El negoci a Catalunya que demana reobrir sense condicions després del 'no' al toc de queda

La patronal de l'oci nocturn ha reaccionat ràpidament a la decisió del TSJC i reclama «una rectificació immediata pel que fa als horaris i les restriccions»

La patronal de l'oci nocturn ha reaccionat ràpidament a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de negar al Govern l'aplicació del confinament nocturn a 148 municipis. El tribunal considera que les raons que justifiquen la voluntat del Govern català són d'ordre públic, i no pas motius estrictament necessaris. L'oci nocturn celebra la notícia i, de pas, torna a demanar que s'accepti la seva proposta.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), que fa tot just un parell de dies va fer una petició al Govern per obrir els locals d'oci nocturn fins a les tres de la matinada, valora positivament la decisió del TSJC. En un comunicat, la Fecasarm insisteix que els locals d'oci nocturn legals són «l'única alternativa» als botellots i les festes il·legals, tal com ja assenyalava en el comunicat emès el 17 d'agost.

La Fecasarm insisteix que es deixi obrir als locals d'oci nocturn

Després de la resolució del TSJC, el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha exigit «encara amb més contundència una rectificació immediata pel que fa als horaris i les restriccions d'activitats recreatives musicals». De no ser així, segons Boadas, «la situació serà encara més insostenible que fins ara».

A banda, la Fecasarm assegurava fa dos que les restriccions actuals posen en perill «milers de llocs de treball», i criticava que a les festes il·legals no es respecten les mesures de seguretat ni s'hi paguen impostos. Per això, la patronal reclama que s'accepti la proposta del sector de permetre que els locals a l'aire lliure obrin fins a dos quarts de quatre, amb mitja hora per al desallotjament.

La proposta de la Fecasarm planteja el dret d'admissió

Aquesta proposta implicaria incloure com a requisit previ per accedir als locals d'oci nocturn haver passat un test previ negatiu, tenir la pauta completa complerta de vacunació o haver passat la malaltia en els sis mesos previs. Així, se sotmetria el dret d'admissió a aquestes premisses, i es controlaria l'accés amb codis QR.

A més, la Fecasarm també proposa que s'instal·li a l'interior dels locals aparells de desinfecció d'aire i superfícies per ionització de plasma fred per afavorir la ventilació.