Els nens catalans tindran una nova vacuna aquest 2020

La nova vacuna no afecta però, a l'administració de la vacuna del meningococ C als nadons de 4 i 12 mesos

El Departament de Salut ha ampliat el calendari vacunal sistemàtic amb la vacuna antimeningocòccica conjugada tetravalent  (MACWY) que protegeix contra quatre tipus de meningococ i substitueix la vacuna antimeningococ C conjugada que actualment es posa a sisè de Primària.

Amb el nou calendari, també s'administrarà una dosi d'aquesta vacuna als adolescents de 2n d'ESO durant el tercer trimestre escolar, durant dos anys.

Cada any es prevenen més de 32.000 casos de malalties gràcies a les vacunes

La modificació respon a l'acordat al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i té el vistiplau del Consell Assessor de Vacunacions del Departament de Salut.  La nova vacuna no afecta però, a l'administració de la vacuna del meningococ C als nadons de 4 i 12 mesos. Amb les vacunes incloses al calendari, cada any es prevenen més de 32.000 casos de malalties que afectaven els infants només fa 25 anys. Les vacunes incloses al calendari t'administren gratuïtament als més de 1.200 centres vacunals.

1,2 milions de vacunes de la grip a Catalunya

Ara bé, si hi ha una vacuna normalitzada i coneguda a Catalunya és la de la grip. En aquest sentit, el sistema sanitari públic català ja va iniciar el passat mes d'octubre la campanya de vacunació per prevenir la grip aquest hivern amb l'adquisició d'1,2 milions de vacunes disponibles als CAP i als centres vacunals. Aquest any, Salut té la vista posada a millorar la cobertura per a majors de 60 anys, persones amb problemes de salut crònics, embarassades, professionals sanitaris i, per primer any, nadons prematurs.

Així ho va explicar la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, la qual va destacar que el pla per prevenir les malalties d'hivern compta amb una partida de 21,4 milions d'euros, set més que l'any anterior. Aquesta partida també servirà per organitzar el sistema davant l'augment de la demanda i augmentar un 50% la capacitat d'atenció del número 061. A més de la grip, hi ha altres malalties respiratòries, com ara l'epidèmia de bronquiolitis que va tenir un gran impacte  en la població catalana la temporada anterior.

També et poden interessar...