La Intersindical-CSC i la IAC anunciaven a principis de setmana el desig de realitzar una vaga general el proper 11-O en reclama a la derogació de les reformes laborals i en resposta a la sentència de l'1-O, una proposta que ni el patronal PIMEC ni el sindicat CCOO de Catalunya han recolzat. «No és l'opció per a Comissions perquè pot portar a la confrontació als centres de treball i no segueix l'esperit de màxim consens», explicava el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, en una entrevista a TV3.
Tanmateix, entenen que la convocatòria és «totalment legítima» i que, tot i que creuen que hi ha altres maneres de «manifestar la preocupació de les sentències», continuen «apostant per noves vies de mobilització».
La solució és «construir consensos»
Ambdós líders asseguren que la millor solució per resoldre els problemes pels quals es genera la vaga és «construint consensos» que comportin una «lectura política». A més, Pacheco aclaria que per aconseguir una resposta contundent cal que la protesta «no vingui només d'aquells que donen suport a la independència», ja que la lluita «ha de ser del conjunt de la ciutadania» i el rerefons no pot apostar per «una negativa política per recompondre la negació l'Estat». La clau per aconseguir aquesta resposta consensuada, ha resumit, està «a renunciar als posicionaments maximalistes».
Creuen que la convocatòria té motius polítics
González assegura que la convocatòria de l'11-O «pot posar en perill una cosa tan seriosa com la de debatre temes laborals quan toca amb els agents». Per això, explica que des de l'organització debaten sobre quina és «la millor actuació en cada moment», tot tenint en compte les «previsibles sentències que no agraden gens» i, encara avui dia després de dos anys, «xoquen». «Farem en cada moment el que les circumstàncies aconsellen» i treballaran «en la necessitat de consensuar la resposta», insistia.