Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Membres de No Fem el CIM, a l'Escola de Música del Vendrell.

No Fem el CIM veu el Pla Territorial del Penedès «obsolet»

Creuen que la presentació de l'avantprojecte es va basar en un discurs «soporífer» per evitar «el debat autèntic pel model territorial»

Membres de No Fem el CIM, a l'Escola de Música del Vendrell.
Membres de No Fem el CIM, a l'Escola de Música del Vendrell. | Cedida

 

L'acte de presentació de l'avantprojecte del Pla Territorial del Penedès que es va fer el passat dijous 17 de gener al Vendrell ha estat contestat per la plataforma ciutadana No Fem el CIM, alguns membres de la qual van ser presents a la sala polivalent de l'Escola de Música Pau Casals. Des de No Fem el CIM han criticat el discurs que va fer el subdirector general de Planificació Territorial i Paisatge, Josep Armengol, dient que va ser «obsolet i soporífer» i que va evitar «el debat autèntic pel model territorial».

Per la plataforma, «la lentitud i la repetició de conceptes genèrics» els fa concloure que «aquest Pla és fill de la planificació anterior a la gran crisi econòmica» i que hi ha «una manca de criteris sobre quin model s’hauria de debatre pel Penedès, tant en el context nacional com en la seva relació amb el seu entorn més proper». També lamenten que el ponent tirés «pilotes fora» quan se'l va preguntar pel Logis Penedès i les seves infraestructures viàries i ferroviàries, dient que «no eren competència del Pla sinó que venien de plans sectorials a nivell català». 

La lluita contra el canvi climàtic i la participació

Un altre aspecte que la plataforma contrària al Logis ha criticat de la presentació de l'avantprojecte fa referència al medi ambient, ja que asseguren que el ponent «no va explicar com resoldre la lluita contra el canvi climàtic i evitar la contaminació», afegint que «la construcció de la plataforma logística incrementaria desmesuradament la quantitat de CO₂». Tampoc estan d'acord amb la participació ciutadana en l'elaboració del Pla, que creuen que «no ha existit, a excepció de les tres o quatre presentacions oficioses a les quals ja ens tenen acostumats des de l’administració».

Des de No Fem el CIM acaben demanant que cal un «debat autèntic sobre el model territorial que ha de sorgir de l’intercanvi democràtic entre la gent del territori,  no de les decisions en els despatxos de tècnics que ens presenten el Pla com una tasca massa complexa per a ser debatuda per la gent, o de polítics que tenen pressa per presentar el Pla com a credencials de cara a les eleccions municipals».