Imatge d'una muntanya, del llac Pukaki i una carretera

Nova Zelanda allarga el confinament total en multiplicar-se els contagis

Tot i bloquejar la ciutat on hi va haver el primer positiu, les persones infectades ja sumen un total de 31, en tan sols 3 dies

El nivell 4 d'alerta, el més alt de tots, segueix vigent a Nova Zelanda. El país del sud-est del Pacífic va tenir el seu primer cas de coronavirus el passat dimarts, 17 d'agost, després de 6 mesos sense cap contagi.

Les autoritats havien decretat tres dies de confinament a tot el territori neozelandès per aturar, «amb un esforç dur i ràpid», la propagació de la variant Delta. No obstant això, la mesura preventiva no ha resultat del tot efectiva, ja que el brot de Covid-19 d'Auckland s'ha acabat estenent fins a Wellington, la capital del país.

Noves mesures: una ciutat confinada fins a finals d'agost

Així doncs, el govern neozelandès encapçalat per Jacinda Ardern ha decidit prorrogar el confinament de tot Nova Zelanda fins al dimarts vinent, 24 d'agost. D'altra banda, les autoritats han decretat que la ciutat d'Auckland estigui bloquejada fins a finals d'agost.

Segons el diari 'The New Zealand Herald' s'espera que el dimarts s'anunciï una ampliació de la restricció de mobilitat a la ciutat. De fet, el director de Salut del país, Ashley Bloomfield, ha fet una petició perquè s'allargués la mesura.

Encara és «aviat» per determinar la perillositat de la situació

Jacinda Ardern, la primera ministra de Nova Zelanda, no s'ha manifestat obertament i de manera directa sobre el tema. De fet, Ardern ha argumentat que és massa «aviat» per poder comprendre que passarà a llarg termini amb el nou brot de la Covid-19 que està tenint Auckland.

A més, la primera ministra ha comentat: «És massa aviat per treure conclusions raonables. Encara hem d'estar molt atents». Fins i tot, ha expressat: «Estem esperant la devolució d'una gran quantitat de proves que ens ajudaran a conèixer l'abast d'aquest brot».

31 positius de Covid-19

El dimarts passat, 17 d'agost, un home de 58 anys va ser el primer contagiat. Passat un dia, el dimecres, les institucions ja notificaven que els contagiats s'elevaven a 10. Aquest divendres s'han notificat 11 nous casos.

Amb aquests nous positius, ja s'ha superat la trentena. En concret, al país neozelandès ja hi ha un total de 31 persones infectades. En un principi tots eren d'Auckland, però ara 3 ja són de la capital de Nova Zelanda.