Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Signatura del conveni entre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Creu Roja Tarragona

El servei de teleassistència de la Conca de Barberà amplia prestacions

L’acord suposa un reforç del conveni que ja hi havia signat i que permetrà que se’n beneficiïn 100 persones

Signatura del conveni entre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Creu Roja Tarragona
Signatura del conveni entre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Creu Roja Tarragona | Redacció

 

Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i Ramon Grau, president de Creu Roja Tarragona, han signat un complement al conveni sobre el servei de teleassistència a la comarca amb la finalitat d’ampliar les prestacions d’aquest servei. La teleassistència permet, a les persones que viuen soles, romandre en el seu domicili i ser ateses davant de qualsevol situació d'urgència, per mitjà d'un sistema que dona atenció les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any. Actualment a la comarca hi ha 60 aparells instal·lats, 10 més que l'any 2014.

S'amplien les prestacions del servei de teleassistència de la Conca de Barberà 

Amb la incorporació de l'addenda el servei de teleassistència de la comarca passa a tenir noves funcions com la incorporació de detectors de fum, gas i caigudes al domicili. Aquesta nova mesura també elimina el cost d'instal·lació dels aparells i, per les persones que no disposin de telèfon fix al seu domicili, es podrà accedir al servei per mitjà d'un dispositiu mòbil GSML’acord suposa un reforç del conveni que ja hi havia signat i que permetrà que se’n beneficiïn 100 persones.

Dispositiu de teleassistència
Dispositiu de teleassistència | Redacció

Atenció permanent i a distància de les persones dependents

El servei de teleassistència és un dispositiu que permet, mitjançant la instal·lació de terminals telefònics en el domicili connectats a un centre receptor, l'atenció permanent i a distància dels usuaris. Es pot entrar en contacte verbal amb un centre d'atenció atès per professionals capacitats per donar resposta a qualsevol tipus d'emergència. Es tracta, doncs, d'un servei preventiu i de proximitat i ofereix als usuaris i llurs famílies un suport personal per continuar vivint en l'entorn habitual. Els professionals de l'equip bàsic (els treballadors socials) de l'Àrea de Benestar Social són els encarregats de gestionar i fer el seguiment del servei de teleassistència domiciliària. 

També us pot interessar: