Imatge d'arxiu d'un desinfectant de mans

L'OMS demana als països augmentar la inversió en tres productes essencials durant la pandèmia

El director general de l'entitat ha fet una crida als països

Tedros Adhanom Ghebreyesus, el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), qui la setmana passada alertava sobre els possibles perills d'un desconfinament mal calculat, ara ha fet una altra crida als països d'arreu del món.

El director ha  sol·licitat als països que augmentin «dràsticament» les inversions en sabó, accés a aigua i desinfectants, ja que la pandèmia per coronavirus, igual que altres infeccions, ha demostrat que el simple acte de rentar-se les mans pot ser la diferència entre la vida i la mort.

En roda de premsa que s'ha celebrat aquest dimarts en motiu del Dia de la Higiene de Mans, Tedros ha assegurat el fet que rentar-se les mans, «segueix sent una de les mesures  de salut pública més importants  per protegir a les persones, les famílies i les comunitats contra Covid-19, i moltes altres malalties».

S'han d'assegurar als treballadors

A més, prossegueix, si es vol detenir el Covid-19 o qualsevol altra font d'infecció, cal mantenir «assegurats» als treballadors sanitaris, i augmentar les inversions per a aquests productes. Dit això, ha insistit en la importància de seguir detectant, aïllant, provant, tractant i rastrejant cada contacte  d'un cas confirmat. «Aquest virus serà amb nosaltres durant molt temps, i hem d'unir-nos per desenvolupar i compartir les eines per vèncer-lo. En les properes setmanes i mesos, necessitarem molt més per satisfer la demanda d'equips de protecció personal, oxigen mèdic i altres subministraments essencials», ha emfatitzat.

En aquest sentit, Tedros ha informat que a finals de setmana  l'OMS llançarà el seu Pla de preparació i resposta estratègica actualitzat, el qual proporcionarà una actualització dels recursos que l'OMS necessita per recolzar la resposta internacional i els plans d'acció nacionals fins a finals de 2020.

«Prevaldrem mitjançant la unitat nacional i la solidaritat global. L'antídot per a aquest virus és la unitat nacional i la solidaritat global. L'antídot per a aquest virus és l'esperit humà», ha defensat.