Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona somrient amb bitllets d'euro davant d'un paisatge urbà amb un riu i un pont.

El país que busca espanyols amb urgència per treballar: sous de 5.000 euros

Irlanda és el nou paradís per als professionals espanyols a la recerca de millors oportunitats laborals

Irlanda està buscant activament treballadors espanyols per cobrir 1.475 llocs de treball a través de la Xarxa Eures, oferint un atractiu salari mitjà de 4.992 euros i la possibilitat d'allotjament gratuït.

Aquest paquet de beneficis ha captat l'atenció de molts, considerant l'alt cost de vida en comparació amb altres països europeus.

Una persona utilitzant un ordinador portàtil i una imatge superposada d'una mà sostenint diversos bitllets d'euro
Irlanda es presenta com un destí laboral molt atractiu pels espanyols que busquen millorar la seva economia | Getty Images, 89Stocker

Irlanda, una destinació laboral atractiva

L'oferta laboral a Irlanda no és només elevada, sinó també diversa. Entre les posicions disponibles hi ha des de gerent de divisió d'habitacions, xef de sushi, cuiner, enginyer tècnic, fins a muntador de pneumàtics.

Aquestes oportunitats estan dissenyades per atraure una àmplia gamma de professionals amb diferents nivells d'experiència i habilitats.

Salaris competitius i beneficis addicionals

El salari mitjà a Irlanda se situa en 59.899 euros bruts anuals, que equivalen a 4.992 euros mensuals, situant el país al novè lloc dels salaris més elevats d'Europa.

Un home somrient amb ulleres i barba mira el telèfon mòbil mentre dues persones es donen la mà al fons, suggerint un acord o col·laboració.
Amb sous competitius, una baixa taxa d'atur i múltiples oportunitats de feina, aquest país és una opció a considerar | Rido, 89Stocker

Aquesta xifra representa gairebé el doble del salari mitjà a Espanya, que és de 30.237 euros bruts anuals. A més, algunes de les ofertes inclouen la possibilitat d'allotjament gratuït temporal fins que els treballadors hi puguin trobar una residència permanent.

La taxa d'atur a Irlanda també és del 4%, considerablement més baixa que l'11,7% a Espanya. Aquest baix índex de desocupació reflecteix l'alta demanda de treballadors en diversos sectors, cosa que incrementa les probabilitats de trobar una ocupació adequada ràpidament.

Ofertes destacades a Irlanda

Les ofertes de feina publicades a la Xarxa Eures són variades i atractives. Algunes de les posicions més destacades inclouen:

Un home amb barba i cabell fosc, vestit amb una samarreta blanca i una camisa de mezclilla, sosté un ordinador portàtil mentre assenyala cap amunt amb una expressió de sorpresa, amb un fons duna ciutat amb una església i cases acolorides.
Somies guanyar gairebé el doble del salari mitjà a Espanya? | Shopping King Louie, Getty Images Pro, gianliguori
  • Gerent de divisió d'habitacions: requereix almenys 3 anys d'experiència, amb contracte indefinit i allotjament gratuït.
  • Xef de sushi en un restaurant japonès a Dublín 2.
  • Cuiner: Diverses ubicacions a Dublín, amb detalls confidencials.
  • Muntador de pneumàtics: A Dublín, amb detalls confidencials.
  • Enginyer tècnic d'automoció: A l'Oest Mitjà d'Irlanda.
  • Pintor decorador: A Co. Cork, amb Caraden Construction Limited.

Requisits per treballar a Irlanda

Per als espanyols, treballar a Irlanda és relativament senzill a causa de la lliure circulació de treballadors a la Unió Europea. No cal permís de treball, però és obligatori obtenir el número de Seguretat Social d'Irlanda (PPSN) per treballar i accedir als serveis públics.

Aquest tràmit es pot fer online, i es recomana portar la Targeta Sanitària Europea (TSE) per assegurar l'assistència sanitària.