Pedro Sánchez avisa d'una «etapa crítica» i demana «precaució sanitària» per Nadal

El president del govern espanyol també ha destacat la importància dels PGE per pal·liar els efectes de la crisi econòmica

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les banderes de la Unió Europea i d'Espanya darrere
Pedro Sánchez ha avisat que estem davant d'una «etapa crítica» de la pandèmia, coincidint amb Nadal | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit que es produirà una «etapa crítica» de la pandèmia de coronavirus en els primers mesos del pròxim any, per la qual cosa ha demanat anteposar «la precaució sanitària a qualsevol altra mena de propòsit» aquest Nadal.

«Els experts vaticinen que assistirem a una etapa crítica de la pandèmia coincidint amb les primeres vacunes massives», ha afirmat aquest dissabte en la seu del PSOE durant una intervenció per a presentar el pla 'L'Espanya que ens mereixem 2021-2026'. «En aquest Nadal és necessari que anteposem la precaució sanitària a qualsevol altre tipus propòsit. Regalem seguretat a aquells que volem per a seguir tots junts demà», ha demanat.


 

Pedro Sánchez insisteix en la importància dels pròxims mesos

En aquest sentit ha animat que cada militant socialista «pugui aportar el seu granet de sorra», donant exemple. «És molt més important celebrar Nadal en els pròxims anys que aquest», ha assegurat. Sánchez ha insistit que l'objectiu és aconseguir reduir la incidència acumulada a 25 contagis per cada 100.000 habitants. «Avui estem en poc més de 300, per això queda un llarg camí per recórrer», va declarar.
 

El president del govern espanyol ha subratllat que «els pròxims mesos seran determinants» per a doblegar la corba de contagis d'aquesta segona ona de la pandèmia, i ha assenyalat que el pla de vacunació es guia per «la igualtat». Sobre la irrupció de la pandèmia, Sánchez ha afirmat que «va ser una pèssima notícia que va arribar quan el govern espanyol començava a caminar. Hem pres decisions molt difícils en un temps rècord».
 

«Sabem com van actuar uns altres davant crisis més lleugeres. I sabem què va fer l'oposició: va votar en contra de l'estat d'alarma, van portar a Europa les decisions, van desoir les crides d'unitat i van respondre amb atacs més destructius», ha criticat Sánchez. En la seva opinió «no hi ha un cas igual a Europa». «Quan això acabi caldrà preguntar on estava cadascun», ha subratllat.

Els PGE, la 'vacuna' contra la crisi econòmica

El president del govern espanyol també s'ha referit als seus pressupostos, els quals ha equiparat a la vacuna de la Covid-19 perquè, assegura, actuen contra la crisi econòmica. «La vacuna és a la crisi sanitària el que els pressupostos generals de l'Estat són a les crisis econòmiques i socials derivades de la sanitària. Els pressupostos són la millor vacuna contra el virus de la injustícia, la desocupació i la falta de creixement», ha insistit Sánchez. 


Comentaris

envia el comentari