Imatge d'arxiu d'Eduard Pujol, fins ara portaveu de JxCat

La periodista Núria Casas denuncia Eduard Pujol (JxCat) per assetjament sexual

Ho ha fet públic mitjançant una carta

La periodista catalana Núria Casas denuncia públicament que va patir assetjament sexual per part d'Eduard Pujol, fins ara portaveu de JxCat i que s'ha vist obligat a deixar el càrrec per denúncies internes d'assetjament sexual. Casas va fer públic aquest dimecres, mitjançant una carta, perquè ha decidit trencar el seu silenci, quelcom que molt poques donar han aconseguit fer.

La periodista relata l'experiència que ha hagut de patir amb dos acusadors sexuals, dues fonts amb les qui treballa per elaborar la seva informació. Un dels casos es va donar a la televisió pública, mentre que l'altre en una ràdio privada.

«Que ho expliqui ara no és casual. Un d'aquests dos homes ha sortit a la llum pública, l'exdiputat de JxCat, Eduard Pujol, ja ha pagat la condemna del telediari. És un procés que a través de la direcció i del comitè ja vaig fer en el seu moment. Però ara, crec necessari poder-ho explicar en una carta que fuig d'interpretacions on no em podia explicar com jo volia, ara que se sap qué també ha assetjat altres dones», va explicar Casas en una entrevista a SER Catalunya, d'on és també periodista.

«Vaig fer un tweet quan va apartar a Eduard de JxCat. Però volia ser més clara. Llavors, la Cadena SER, un dels mitjans on treballo, volia parlar amb mi d'aquesta carta amb Josep Cuní. Vull fer una crida a totes aquelles persones que s'hagin sentit assetjades per la mateixa persona i que ho facin públic. Les víctimes estem en contacte i en el nostre cas tindrà acompanyament emocional i jurídic», continua explicant Casas.

 

Eduard Pujol va assetjar sexualment a Casas fins a una desena de vegades

Segons explica la periodista, «fa més de 8 anys que Pujol em va assetjar. I els seus assetjaments han sortit a la llum més per, per altres casos posteriors». De fet, assegura que el polític i exdirector de 'RAC1' va assetjar a la periodista fins a 10 vegades. «Això és una batalla a llarg termini. Quan jo em vaig trobar aquestes situacions, el meu mateix entorn relativitzava el meu discurs com si l'Eduard fos algú trapella. Ja saps com és. Em deien», relata Casas.

La periodista explica que en el seu moment va presentar una denúncia al comitè d'empresa però que va haver de justificar-se massa. «Com es pot demostrar quan t'han intentat tocar un pit en mig d'una redacció completament a soles? O t'esperen ajupits a l'entrada i et diuen que és per mirar-te les calces? O et coaccionen dins del seu despatx amb l'excusa prèvia que volen parlar amb tu? El més trist d'aquesta història és que quan una s'oposa, encara els hi agrada més. Per tot plegat, Casas anima que altres dones assetjades per homes en el seu lloc de treball denunciïn la situació.