ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Els Mossos avisen d'una estafa que suplanta Endesa i ja suma víctimes

És un cas de ‘phishing’ on l’estafador aconsegueix les dades bancàries de la víctima

Fals correu electrònic que suplanta Endesa per robar les dades personals de la víctima
Fals correu electrònic que suplanta Endesa per robar les dades personals de la víctima | Endesa

Mossos d’Esquadra ha alertat sobre una estafa a través de correus electrònics o missatges de mòbil que involucra Endesa. En concret es tracta de ‘phishing’, és a dir, l’estafador suplanta la identitat de l’empresa i envia un missatge a la víctima amb el qual acabarà aconseguint les seves dades personals i de la targeta bancària.

Roben dades personals suplantant la identitat d’Endesa

Fa mesos que aquesta estafa circula per internet, però ara s’ha detectat un increment de casos i des de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i Endesa han recomanat estar alerta, explicant amb detall com actuen els ciberdelinqüents. Mitjançant falsos correus electrònics suplantant la identitat de la companyia, anuncien a la víctima que, per error, li han cobrat dues vegades una factura i, per tant, necessiten les dades personals i bancàries per a procedir a fer el reemborsament.

Tanmateix, això no és cert i l’enllaç que hi ha en aquest correu electrònic porta cap a una pàgina fraudulenta que imita la d’Endesa, on es demana que s’introdueixin les dades personals: nom, cognoms i DNI, per accedir a una suposada passarel·la de pagament segur, on s’han d’introduir els números de la targeta bancària i, en donar-li a continuar, els estafadors obtenen totes les dades de la víctima.

És molt important recalcar que cap empresa sol·licitarà mai les dades personals a través de correu electrònic o missatgeria, molt menys per realitzar reemborsaments. Així doncs, cal estar molt atent a aquesta mena de fraus, gestionant de forma correcta les nostres claus d’accés i, en cas de dubte, preguntar directament a l’empresa en qüestió. Per altra banda, en cas d’haver estat víctima d’alguna estafa d’aquest tipus, és important contactar com més aviat millor amb Endesa i l'entitat bancària per informar del que ha succeït.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari