Estafa

Els Mossos avisen d'una estafa que suplanta Endesa i ja suma víctimes

És un cas de ‘phishing’ on l’estafador aconsegueix les dades bancàries de la víctima

Mossos d’Esquadra ha alertat sobre una  estafa a través de correus electrònics o missatges de mòbil que involucra Endesa. En concret es tracta de ‘phishing’, és a dir, l’estafador suplanta la identitat de l’empresa i envia un missatge a la víctima amb el qual acabarà aconseguint les seves dades personals i de la targeta bancària.

Roben dades personals suplantant la identitat d’Endesa

Fa mesos que aquesta estafa circula per internet, però ara s’ha detectat un increment de casos i des de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i Endesa han recomanat estar alerta, explicant amb detall com actuen els ciberdelinqüents. Mitjançant falsos correus electrònics suplantant la identitat de la companyia, anuncien a la víctima que,  per error, li han cobrat dues vegades una factura i, per tant, necessiten les dades personals i bancàries per a procedir a fer el reemborsament.

Tanmateix, això no és cert i l’enllaç que hi ha en aquest correu electrònic porta cap a una pàgina fraudulenta que imita la d’Endesa, on es demana que s’introdueixin les dades personals: nom, cognoms i DNI, per accedir a una suposada passarel·la de pagament segur, on s’han d’introduir els números de la targeta bancària i, en donar-li a continuar, els estafadors obtenen totes les dades de la víctima.

És molt important recalcar que  cap empresa sol·licitarà mai les dades personals a través de correu electrònic o missatgeria, molt menys per realitzar reemborsaments. Així doncs, cal estar molt atent a aquesta mena de fraus, gestionant de forma correcta les nostres claus d’accés i, en cas de dubte, preguntar directament a l’empresa en qüestió. Per altra banda, en cas d’haver estat víctima d’alguna estafa d’aquest tipus,  és important contactar com més aviat millor amb Endesa  i l'entitat bancària per informar del que ha succeït.

També et pot interessar...