ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

'La Balmesina' de Barcelona, entre les millors pizzeries d'Europa

El local del carrer Balmes se situa en la posició 39 de les 50 millors pizzes europees del 2019, segons la guia '50TopPizza'
Pizzes de la carta de tardor de 'La Balmesina', la pizzeria catalana que se situa entre les 50 millors d'Europa | La Balmesina

 

Ja s'ha publicat la llista oficial de les millors pizzes d'Europa, i n'hi ha una de catalana. 'La Balmesina', una pizzeria de Barcelona situada al número 193 del carrer Balmes, ha estat una de les favorites i ha guanyat un lloc entre les 50 millors pizzeries de tot Europa, concretament la posició 39. Es tracta de l'única pizzeria catalana de la llista europea de la '50TopPizza', una guia italiana «actualitzada cada any, sobre les millors pizzes italianes i mundials, sense cap preferència d'estil» elaborada per professionals i apassionats d'aquest plat.

 

L'objectiu principal d'aquesta guia és trobar les millors pizzes d'Itàlia, Europa i el  món. La primera edició la van publicar l'any 2017 tres experts del món de la gastronomia italiana (Luciano Pignataro, Barbara Guerra i Albert Sapere) i, aquest any, han presentat per primera vegada la llista de les millors pizzes europees, excloent Itàlia, ja que ja disposa del seu propi rànquing.

 

'La Balmesina' fa dos anys que està en marxa

En aquesta primera edició europea, 'La Balmesina' s'ha guanyat un lloc i ha aparegut en la posició 39, convertint-se així en l'única pizzeria catalana amb aquest reconeixement. Fa dos anys que 'La Balmesina' va obrir les seves portes al carrer Balmes de Barcelona, i ja s'ha convertit en una de les més adorades de la ciutat. Les pizzes són elaborades per tres italians, amb ingredients poc habituals com 'porchetta' o carabassa. També disposen d'altres plats típics d'Itàlia.

 

Un conjunt d'elements

Per tal d'elaborar el rànquing, la guia '50TopPizza' se centra en diversos factors, que van més enllà de la pizza en si. Entre els elements que avaluen els experts es troben, a banda de la pizza, el servei, l'ambient o el temps d'espera i, fins i tot, també valoren l'oferta de vins o cervesa. Entre la llista de les 50 millors pizzes europees, també s'hi troben dues més de l'estat, situades a Madrid: Grosso Napoletano Santa Engracia i Oven Mozzarella Bar.

 

A continuació, algunes de les pizzes que ofereixen a 'La Balmesina' de Barcelona:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

També et pot interessar...