Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un cel negre amb núvols, a més d'una altra imatge de diversos cotxes circulant per una carretera amb pluja, amb un símbol d'alerta a sobre i unes emoticones de tempesta de banda

Més pluges i tempestes: Catalunya i 5 zones més on caurà fort en les pròximes hores

Diversos experts avisen que a partir d'avui arriben pluges importants a diferents parts del territori espanyol

En un gir inesperat del clima, mentre la calor continua sent el protagonista d'aquests dies, les pluges i les tempestes no donen treva. Obligaran diverses comunitats a treure els paraigües novament els propers dies.

Segons els últims informes meteorològics, divendres s'espera l'arribada del pitjor d'aquest episodi de pluges, que afectarà diverses regions del país. Tot i que les precipitacions continuaran durant el cap de setmana, es preveu que ho facin amb menys intensitat.

Imatge de fons d'un cotxe per una carretera mullada al costat d'una altra imatge de diversos cotxes circulant amb pluja i unes emoticones de núvols amb pluja
En les properes hores es donarà un episodi de tempestes | Immagini di Pierluigi Palazzi, Europa Press

Les autoritats han emès alertes perquè la població prengui les precaucions necessàries davant de possibles inundacions i tempestes elèctriques. Es recomana evitar desplaçaments innecessaris i mantenir-se informats a través dels canals oficials.

Aquest fenomen meteorològic, que combina altes temperatures amb pluges intenses, genera preocupació entre els experts. Adverteixen sobre els riscos de lliscaments de terra i crescudes de rius a les zones més vulnerables.

Pluges i tempestes persisteixen al nord d'Espanya i al Pirineu

El clima al nord d'Espanya i l'entorn del Pirineu es mantindrà inestable els propers dies, amb pluges i tempestes que afectaran diverses regions. Segons els últims pronòstics meteorològics compartits per tiempo.com , Galícia i la cornisa cantàbrica seran les zones més afectades.

Durant aquest dijous, les precipitacions s'han concentrat a Galícia i al Cantàbric oriental. A mesura que avanci el dia, les pluges s'expandiran cap al Cantàbric oriental. Seran més intenses a Galícia i Astúries, especialment a la província de la Corunya i la serralada cantàbrica.

A més, dijous a últimes hores es preveuen tempestes a l'entorn del Pirineu aragonès i català. Amb la possibilitat que siguin localment intenses i acompanyades de calamarsa de més de 2 centímetres de diàmetre.

Divendres continuarà sent una jornada passada per aigua al nord. Durant la matinada, les pluges s'intensificaran entre Astúries i Cantàbria, i al matí, el País Basc serà la comunitat que experimenti les precipitacions més significatives. Tot i això, les pluges aniran remetent a totes aquestes regions al llarg de la tarda.

Fotomuntatge amb fons d'un cotxe en una carretera amb pluja i dos emojis al capdavant de pluja i tempesta
Els experts han avisat de les zones més afectades | Europa Press, Aleksandra Chubar, Twemoji

Divendres a la tarda serà especialment activa en termes de tempestes, concentrant-se en zones de Catalunya. Barcelona i Girona seran les províncies més afectades, especialment a l'entorn del Pirineu, on s'esperen pluges intenses.

Cap de setmana més calmat

El cap de setmana portarà un descans, amb pluges menys rellevants. Dissabte s'esperen alguns xàfecs a zones del Mediterrani, particularment a la Comunitat Valenciana i Múrcia, encara que no es preveu que siguin molt intensos.

Diumenge, a últimes hores del dia, un front s'aproximarà a Galícia, generant ruixats i tempestes aïllades que afectaran el nord-oest de Castella i Lleó, Galícia i Astúries.