Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Roger Bars, jugador de l'Igualada Hoquei Club

Polèmica amb la Federació Catalana de Patinatge per un jove ferit en un partit

Necessita un tractament que costa 5.000 euros i només li cobreixen 245

Polèmica entre la Federació Catalana de Patinatge (FCP) i Igualada Hoquei Club per la manera d'afrontar la lesió d'un jugador del club. Tal com ho ha explicat ell mateix a través del seu compte de Twitter, Roger Bars vol «denunciar la situació en la qual es troba». A finals de setembre, jugant un partit d'OKLliga que enfrontava el seu equip contra el C. H. Lloret, va rebre un cop de pilota tan fort que li va trencar la mandíbula.

Després de fer-li les proves pertinents i veure que tenia una fractura a la mandíbula inferior que també li havia desplaçat els molars, el van derivar a la Clínica Sagrada Família de Barcelona on va estar ingressat una setmana esperant per l'operació. A més, durant aquesta, els metges es van adonar que tenia una segona fractura, i li van haver de posar quatre claus per fixar la mandíbula que va fer que estigués dos mesos de baixa.

Necessita un tractament que costa 5.000 euros

Ara es troba amb un problema afegit. Tot i que la mandíbula està millor, les dents se li han mogut de lloc i les té malament. El tractament d'ortodòncia que li han recomanat  té un cost d'uns 5.000 euros, i la mútua que FCP té contractada, Mutuacat, només li cobreix 245 euros. El jove de 21 anys demana solucions davant aquesta situació.

El seu club ha volgut defensar la postura del jugador i ha enviat un comunicat «exigint una solució per a la total recuperació d'en Roger». En l'escrit, asseguren que «les quotes que paguen els clubs per cada fitxa haurien de cobrir al 100% la totalitat de les lesions que es puguin produir».

Per la seva banda, la FCP, que ha respost amb un altre comunicat, ha explicat que el fet que «la normativa legal en matèria d'assegurança esportiva estigui obsoleta no és una responsabilitat de les entitats privades (asseguradora i federació), sinó dels ens públics». A més, ha volgut detallar que la despesa total de l'assistència sanitària que ha rebut el jugador des de la lesió fins ara, i que ha estat assumida per Mutuacat, ha sigut de 4.257,75 euros.

També ha mostrat el seu suport al jugador i s'ha oferit a assessorar-lo i ajudar-lo durant el període de recuperació, així com ha explicat que s'ha demanat fer un estudi per poder oferir «una opció que, en l'àmbit dental, complementi l'assegurança actual».

 

També et pot interessar...